Sant Cugat implanta un nou servei de lloguer de cotxe elèctric compartit

18/04/2023 - 10:00

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

L’Ajuntament i la Societat Cooperativa Som Mobilitat han activat un servei de lloguer de cotxe elèctric compartit. La iniciativa, impulsada per la Societat Cooperativa Som Mobilitat i acordada amb Promusa, té per objectiu oferir una opció de mobilitat més sostenible a Sant Cugat. La societat municipal Promusa ha arrendat una plaça d’estacionament i un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament del Monestir, des d’on els socis de Som Mobilitat podran agafar i deixar el cotxe.

Serveis com els de Som Mobilitat permeten racionalitzar l’ocupació de l’espai públic i els desplaçaments amb zero emissions, a més impulsen sistemes de mobilitat disponibles per a la ciutadania des d’entitats sense ànim de lucre.

Som Mobilitat és una cooperativa de consumidors i usuaris, fundada el 2016, amb presència a ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on molts dels usuaris no disposen de vehicle privat, i també en petits municipis d’àrees menys poblades on, l’ús del vehicle, serveix per treure el segon o el tercer vehicle de la llar. Compta amb 3.627 persones i organitzacions sòcies, 3.740 usuaris del servei de carsharing, i 85 vehicles en 30 municipis. La tasca de Som Mobilitat ha permès estalviar 472 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Notícia

El programa formarà investigadors per avaluar la relació que mantenen els vehicles electrificats i la percepció humana del soroll.

Article

TMB té previst arribar a tenir un 25% de la flota de zero emissions el 2024, quan la nova flota ja comptarà amb 232 vehicles 100% elèctrics i 44 autobusos d’hidrogen, fet que permetrà a TMB reduir 4.785 tones d’emissions de CO₂ i 22 tones de NOx a l’any.

Butlletí