Sant Cugat del Vallès estrena una pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure

28/12/2017 - 08:46

La pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure s’ha estrenat el 19 de desembre a la plaça Barcelona amb motiu de la cantada de Nadales dels cors infantils de Sant Cugat. Es tracta d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2016-17, que va rebre un total de 1.403 vots dels ciutadans.

Es tracta d’una pantalla acústica mòbil i desplegabe, que assoleix els sis metres d’alçada. És dissenyada per instal·lar en tot tipus d’espectacles d’arts escèniques, en espais a l’aire lliure i altres de tancats no preparats acústicament. En tots els casos millora substancialment l’acústica.

La pantalla ha estat provada amb èxit en nombrosos espectacles. És d’un material de fàcil transport i ocupa poc espai quan s’emmagatzema. El seu muntatge és ràpid i senzill, i pot ser fet per un grup reduït de persones.

Nadales a la plaça Barcelona

La cantada de Nadales a la plaça Barcelona, organitzada per Fusió i Sant Cugat Comerç, amb la col·laboració de l’Ajuntament, és una activitat consolidada que se celebra cada any pocs dies abans de Nadal. Enguany tindrà lloc el 19 de desembre a partir de les 17.30 h. Abans d’actuar a la plaça Barcelona, les corals canten algunes cançons en diferents punts de l’eix de vianants.

Recta final dels pressupostos participatius 2016-2017

Els primers pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament van permetre als santcugatencs i les santcugatenques decidir la destinació de dos milions d’euros. S’hi van presentar un total de 955 propostes i prop de 6.000 persones van participar en la votació per seleccionar els 12 projectes a dur a terme.

Els projectes escollits van ser els següents: local per a les entitats de malalties neurològiques; naturalitzar els espais de vora de Collserola; amfiteatre dels Jardins del Vallès, itinerari per a bicicletes av. Rius i Taulet/av. Graells; millora paisatgística de l’estanyol de la Guinardera; itinerari per a bicicletes entre el centre i Can Magí; nous horts urbans i socials; itinerari per a bicicletes i vianants Coll Favà-Can Sant Joan; dotar de lavabos públics els parcs; creuaments accessibles amb semàfors; circuits de salut amb aparells de manteniment físic; i pantalla acústica per a espectacles a l’aire lliure. Quasi tots estan ja acabats i en funcionament, i uns quants en la seva fase final.

Els projectes per a 2018-2019, en fase de validació tècnica

Ara estan en marxa la segona edició dels pressupostos participatius, per a 2018-19. Ja se n’ha fet la recollida de propostes i de suports. S’està fent la validació tècnica dels projectes que han rebut cinc o més suports. A principis de 2018 (gener i febrer) s’organitzaran tallers de debat ciutadà sobre les propostes. Les 30 propostes finalistes es posaran a votació els mesos d’abril i maig de 2018. Tot seguit s’iniciarà el procés per materialitzar les 10 seleccionades. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una jornada en què alumnat dels centres Jaume Cabré i Escola Tecnos (Terrassa) i Ca n'Oriac i Narcisa Freixas i Cruells (Sabadell) han presentat els projectes que han dut a terme al llarg d'aquest curs sobre com reduir la contaminació atmosfèrica als seus instituts.

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Butlletí