Sant Andreu de la Barca col·locarà hotels d'insectes als horts urbans de la ciutat

10/05/2017 - 12:57

La iniciativa pretén crear un espai per acollir i oferir refugi a aquests animals ja que ofereixen un espai idoni per resguardar-se durant els períodes d'hibernació o per fer-lo servir com a niu.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca instal·larà hotels d'insectes als horts ecològics de la ciutat. Aquests refugis reprodueixen els hàbitats naturals dels insectes per afavorir la seva presència a prop de les plantes, els horts, les terrasses i els balcons.

Els hotels d'insectes estan fets amb materials que la natura ofereix, com ara troncs, pinyes, branques, palla, canyes o totxos porosos i cadascun d'ells atreu un tipus concret d'insecte. Aquests animals són uns aliats vitals per a la nostra vegetació ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, és per això que també se'ls anomena "els auxiliars del jardiner".

Els insectes juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals i en la salut de les plantes, però també en els nostres horts i conreus ja que la diversitat d'insectes ens ajuda a tenir plantes més sanes i a augmentar la biodiversitat a la ciutat.

La instal·lació d'hotels d'insectes permet afavorir la presència d'aquest grup d'animals, que és el més nombrós de la terra, ja que en ells hi troben recursos per a viure, doncs amb la intervenció humana, com ara la desforestació, la contaminació de l'aire, destrucció dels hàbitats naturals o l'ús massiu d'insecticides, a vegades manquen espais que utilitzaven com a refugi de manera natural.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Andreu de la Barca

Relacionats

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí