Sant Andreu de la Barca col·locarà hotels d'insectes als horts urbans de la ciutat

10/05/2017 - 12:57

La iniciativa pretén crear un espai per acollir i oferir refugi a aquests animals ja que ofereixen un espai idoni per resguardar-se durant els períodes d'hibernació o per fer-lo servir com a niu.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca instal·larà hotels d'insectes als horts ecològics de la ciutat. Aquests refugis reprodueixen els hàbitats naturals dels insectes per afavorir la seva presència a prop de les plantes, els horts, les terrasses i els balcons.

Els hotels d'insectes estan fets amb materials que la natura ofereix, com ara troncs, pinyes, branques, palla, canyes o totxos porosos i cadascun d'ells atreu un tipus concret d'insecte. Aquests animals són uns aliats vitals per a la nostra vegetació ja que permeten a les plantes créixer i produir fruits. Alguns són pol·linitzadors i altres depredadors de plagues, és per això que també se'ls anomena "els auxiliars del jardiner".

Els insectes juguen un paper molt important en els ecosistemes naturals i en la salut de les plantes, però també en els nostres horts i conreus ja que la diversitat d'insectes ens ajuda a tenir plantes més sanes i a augmentar la biodiversitat a la ciutat.

La instal·lació d'hotels d'insectes permet afavorir la presència d'aquest grup d'animals, que és el més nombrós de la terra, ja que en ells hi troben recursos per a viure, doncs amb la intervenció humana, com ara la desforestació, la contaminació de l'aire, destrucció dels hàbitats naturals o l'ús massiu d'insecticides, a vegades manquen espais que utilitzaven com a refugi de manera natural.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Andreu de la Barca

Relacionats

Article

La Paeria de Lleida n’ha col·locat 22 per a contribuir a la millora de la biodiversitat urbana i afavorir la presència de les espècies que s’alimenten d’insectes

Article

És la primera primavera que l’Ajuntament de Manresa aplica una nova línia d’actuacions mediambientals estratègica i, tot i que es troba en fase de prova, el canvi ja és visible.

Article
 

 

Els premis de Ciutat verda europea i Fulla verda europea tenen l’objectiu de promoure models de ciutat més sostenibles, resilients i saludables. Gavà, al Baix Llobregat, ha estat nominada a Fulla verda europea, un premi al que poden optar els municipis de 20.000 a 100.000 habitants.

Butlletí