Rezero reconeix les millors iniciatives Balears en prevenció de residus i consum responsable.

Font: Rezero

20/11/2022 - 14:00

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Sandra Espeja, responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles  ha entregat el Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria COMERÇ a: Cooperativa San Crispin, de Menorca  per ser un negoci arrelat al territori, amb bona oferta de producte local i ecològic, inclosa la venda a granel i el foment de la prevenció pel malbaratament alimentari. Belly Ester, presidenta de la Cooperativa San Crispín ha recollit el premi.

Jordi Mora, president de PIMEM ha entregat el Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria EMPRESA a: TH – Tot herba,  per haver estat pionera a tot l’Estat en cosmètica natural, aprofitant els principis actius de plantes mediterrànies, tot i apostant per formats d’envàs a granel i reutilitzables. Ha recollit el premi, el seu director, Enric Benito. 

Maria Suau, responsable de medi ambient de la Fundació Deixalles, ha fet entrega del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria ENTITAT a:  Fundació Esment. El jurat ha valorat la seva trajectòria coherent, apostant per la diversitat, els productes de producció pròpia i ecològics, la prevenció del malbaratament alimentari i l’eliminació del plàstics en els seus establiments, gràcies a la feina conjunta amb Save the Med. Luis Gil de Sola, ha recollit el premi.

I, per últim, Miquel Mir, Conseller de Medi Ambient i Territori del Govern Balear ha fet entrega del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria ADMINISTRACIÓ al:  Consell Insular de Formentera per ser pioners en la política contra les bosses i els plàstics d’un sol ús, a la xarxa de “Ciutats i pobles residu zero”, en campanyes d’educació menstrual lliure de residus, etc. I per implantar, amb l’impuls del Govern Balear, un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’envasos, que servirà de model per a la resta de les Illes Balears. Antoni Tur, Conseller de Medi Ambient del Consell Insular ha recollit el premi.

L’acte ha finalitzat amb unes paraules de la Directora de Rezero, Rosa García, acompanyada pel Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.


 

Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí