Restriccions nocturnes a terrasses de l’Eixample i Gràcia per garantir el descans del veïnat

07/11/2022 - 16:53

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ja inclou l’aprovació definitiva de la resolució per la qual es redueixen els horaris d’obertura de les terrasses situades en aquests espais. Des del 28 d'octubre, entre setmana, de diumenge a dijous, hauran de tancar a les 23.00 hores, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, a les 24.00 hores.

Aquesta decisió s’adopta després que els resultats dels sonòmetres instal·lats en aquests espais hagin mostrat que se superen de manera continuada en 3 decibels els límits permesos de nit. Els resultats dels mesuraments acústics obtinguts, que es recullen en un informe elaborat pel Departament d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Gerència d’Ecologia Urbana, permeten concloure que el principal agent productor de soroll és l’activitat de les terrasses dels establiments de restauració, associada a l’oci nocturn.
 

L’eix d’Enric Granados, declarat zona saturada de terrasses

L’àmbit de l’eix d’Enric Granados ha estat declarat zona saturada de terrasses i no s’hi podrà consolidar cap de les terrasses extraordinàries que es van atorgar durant la covid-19. De les 35 llicències extraordinàries, 31 van sol·licitar regularitzar-se i consolidar les taules i cadires extres autoritzades durant la pandèmia. Totes aquestes sol·licituds han estat denegades.

Per tal de reduir el soroll i les molèsties al veïnat també s’estudia fer obligatori que les taules i cadires tinguin taps de silicona i que les cadenes que asseguren els elements de les terrasses estiguin plastificades.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Article

El tram final del riu Besòs ofereix el 15 d’octubre la jornada festiva “Va de Besòs”, amb un centenar d’activitats distribuïdes en 7,5 quilòmetres gràcies a la implicació d’entitats i equipaments de quatre municipis.

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Butlletí