Restauració ecològica del riu Francolí

27/03/2023 - 10:00

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, i la consellera de Districtes, Paula Varas, han presentat aquest dijous al matí els treballs de restauració ecològica i de millora dels sistemes de ribera al tram baix del riu Francolí. Es tracta d’un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius que ha comptat amb un pressupost de 24.258 € més 5.094 € en concepte d’IVA i que ha anat a càrrec de l’Associació Aurora. Concretament, s’ha actuat a les franges de bosc de ribera existents al marge esquerre del riu, des de la reclosa de Sant Salvador fina al pont de l’autovia A7. 

Gràcies a aquest projecte, el riu Francolí ha guanyat un nou itinerari circular de natura i descobriment, també s’ha recuperat el Camí vell dels horts i s’ha adequat l’accés i la connexió entre el Parc Ecohistòric del Pont del Diable i l’itinerari de natura a través del Camí del Riu. Els treballs han permès extreure 80 metres cúbics de canya i recuperar 1.000 metres de camí natural. En total, s’han desbrossat 19.000 metres quadrats terreny. 

Mitjançant els mateixos treballs també s’ha instal·lat un plafó divulgatiu del riu Francolí a la zona i s’ha reubicat i actualitzat la senyalització existent. 

Per la seva banda, la consellera de Districtes, Paula Varas, ha subratllat que el resultat d’aquesta millora al Parc Francolí evidencia “el gran valor que té l’aposta pels pressupostos participatius a l’hora d’obrir un procés de participació ciutadana per rebre i fer realitat les propostes de millora per part de la ciutadania”.   

Els treballs han estat fets per persones afectades de malaltia mental. L’Associació Aurora és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectius la inserció social i laboral de les persones afectades de malaltia mental; i el suport i l’atenció a la seves famílies.  


 

Municipis: 
TarragonèsTarragona

Relacionats

Notícia

L’acord permetrà la gestió, restauració i conservació d’aquest espai natural a tocar de la desembocadura del riu Gaià.

Article

Els protocols que marca el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic remarquen que les restes vegetals del litoral s’han de retirar d’una forma no agressiva, evitant maquinària pesada i utilitzant garbelladores i tamisadores.

Article

L'Ajuntament de Salou implanta el nou sistema als jardins del Parc Manel Albinyana, de l'Avinguda 30 d'Octubre, de l'Ajuntament, del Pavelló municipal, de la Plaça de la Pau i de l'Autovia Reus-Salou.

Butlletí