“Remenja’mmm”, contra el malbaratament alimentari

02/02/2017 - 09:05

Cada any el sector de la restauració de Catalunya malbarata més de 262.471 quilos de menjar, el 16% dels quals prové del sector de la restauració. Per abordar aquest excedent alimentari, reductible amb projectes de prevenció i reaprofitament, s’ha llançat la campanya “Remenja’mmm”, que ofereix solucions pràctiques i de sensibilització per als comensals.

La campanya està impulsada per diverses organitzacions: Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i el Grup GSR, i pretén conscienciar tant els consumidors com la indústria de la restauració i l’hostaleria en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. Per fer-ho, s’ofereix un envàs dissenyat especialment per recuperar l’excedent que generen els comensals a les taules dels restaurants.

L’adhesió a la campanya és totalment gratuïta i només requereix del compromís dels restaurants i hotels de compartir i fer partícips als seus comensals oferint-los els materials de la campanya.

Objectius

  1. Reduir el malbaratament alimentari derivat de les activitats de la restauració.
  2. Fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari, les oportunitats de prevenció, així com els beneficis ambientals i socioeconòmics associats.
  3. Difondre les bones pràctiques que facin els restaurants participants.
  4. Augmentar la sensibilització sobre el malbaratament alimentari i les bones pràctiques en el consum.
  5. Incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se dels restaurants el menjar i la beguda no consumida.
  6. Contribuir a assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari i prevenció de residus establerts per la legislació europea, estatal i catalana: economia circular, ús eficient dels recursos, mitigació del canvi climàtic, producció i consum sostenibles…
  7. Implicar en la campanya les administracions públiques i aglutinar els altres actors involucrats en el malbaratament (entitats sense ànim de lucre, indústria, etc).


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Els establiments, les activitats econòmiques i els professionals que apliquin mesures per reduir o eliminar els envasos d’un sol ús gaudiran de bonificacions d’un 10% en els preus públics. Aquest benefici fiscal s’inclourà en les ordenances municipals a partir del 2023. És una mesura que s’emmarca en el compromís Barcelona Plàstic Zero de l’Ajuntament de Barcelona, del qual formen part més de dues-centes entitats de la ciutat.

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Butlletí