“Re;energy”, carregaras el teu mòbil amb les teues cames!

Ambientòloga, experta en ecodisseny
12/11/2010 - 00:00

Què sóc?  "Re-energy" és una bicicleta que compta amb una roda davantera que emmagatzema l'energia generada durant el pedaleig i que permet carregar posteriorment diversos aparells electrònics com portàtils, mòbils, reproductors de música, etc.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?
Utilització: Durant el seu ús és quan aquest concepte resulta més sostenible, ja que permet aprofitar l'energia que es genera durant el pedaleig i així estalvia el consum d'altra energia i per tant minimitza els impactes associats a la seva generació, distribució i consum.

Però... No s'ha facilitat informació sobre els materials amb els quals estarà feta aquesta bicicleta, o si tindrà un preu accessible, o si té un bon manteniment, etc. Tots aquests són aspectes clau que ens permeten diferenciar entre un disseny més o menys sostenible. En aquest cas la base del disseny es basa en l'estalvi d'energia, però no cal oblidar l'impacte associat a altres fases del cicle de vida d'un producte: els seus materials, el seu transport, la seva manufactura, la seva eliminació, etc. Esperem que el concepte passi a producte i llavors puguem valorar realment la idoneïtat global d'aquesta proposta. Però d'entrada, promet.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí