Reconvertida en refugi de biodiversitat l’alzina talada del parc de Can Vidalet

Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs
23/12/2019 - 09:00

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

En una activitat de la Jugatecambiental, diumenge 1 de desembre els infants van cobrir el tronc amb fulles, branques i el van abonar.

L’objectiu de l’actuació és fer que aquesta part del tronc de l’emblemàtic exemplar segueixi tenint presència al parc, des d’on mantindrà un vincle també amb el barri i tindrà una segona oportunitat tant per acollir vida com per convertir-se en un recurs educatiu.

El tronc i els materials del voltant aporten un lloc càlid on aquests animalons troben refugi i poden completar el seu cicle de vida. S’hi poden conservar diferents tipus d’abelles, larves d’escarabats, centpeus i porquets de Sant Antoni”, segons informa el cartell informatiu que s’ha instal·lat al costat del fragment de tronc de l’alzina.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEsplugues de Llobregat

Relacionats

Article


El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha elaborat un vídeo divulgatiu sobre refugis climàtics des del vessant educatiu, mostrant l’activitat de la Dra. Shiva al parc del Pi Gros (activitat AMB). 

Article


 

Viladecans i Torrelles de Llobregat han donat un pas endavant decisiu en la lluita contra la contaminació per plàstics amb la implementació de mesures innovadores que podrien marcar un abans i un després a nivell europeu. En el marc del projecte ERIC, impulsat per Zero Waste Europe, aquests municipis catalans estan adoptant estratègies valentes per reduir dràsticament els residus plàstics.

Notícia

Cada any el departament d’Acció ambiental de l’Ajuntament participa en el projecte Orenetes que organitza l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), una iniciativa d’estudi dels ocells i el medi urbà basada en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum).

Butlletí