Reconvertida en refugi de biodiversitat l’alzina talada del parc de Can Vidalet

Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs
23/12/2019 - 09:00

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

En una activitat de la Jugatecambiental, diumenge 1 de desembre els infants van cobrir el tronc amb fulles, branques i el van abonar.

L’objectiu de l’actuació és fer que aquesta part del tronc de l’emblemàtic exemplar segueixi tenint presència al parc, des d’on mantindrà un vincle també amb el barri i tindrà una segona oportunitat tant per acollir vida com per convertir-se en un recurs educatiu.

El tronc i els materials del voltant aporten un lloc càlid on aquests animalons troben refugi i poden completar el seu cicle de vida. S’hi poden conservar diferents tipus d’abelles, larves d’escarabats, centpeus i porquets de Sant Antoni”, segons informa el cartell informatiu que s’ha instal·lat al costat del fragment de tronc de l’alzina.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEsplugues de Llobregat

Relacionats

Article

El pantà de la Foixarda s’ha convertit en un espai de biodiversitat urbà a Barcelona. Situat en una antiga pedrera de Montjuïc, té més de 100 anys d’història i s’ha convertit en un hàbitat idoni perquè s’hi instal·lin les 23 espècies actuals d’aus i vuit de ratpenats: una xifra molt poc habitual a la ciutat.

Article

Prop de 500 alumnes han pres part en 11 projectes participatius

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Butlletí