Recollida de residus multitudinària al riu Besòs

Font: Àrea Besòs

23/07/2019 - 08:00

Prop de 200 persones van recollir un quart de tona de residus al Besòs en una jornada de ‘plogging’ que va animar dissabte el Parc Fluvial.

Famílies i persones de totes les edats van viure un matí en el qual l’esport, la sostenibilitat i cura pel medi ambient es van fusionar sota el concepte del ‘plogging’. En total, es va recollir al voltant de 200 quilos de residus, bona part dels quals protagonitzats pel plàstic.

Esportistes i amants de la natura es van donar cita en una activitat que precisament fusiona dues disciplines saludables, col·laboratives i de moda com són el ‘running’ o caminar, i recollir escombraries d’entorns naturals. Es tracta del ‘plogging’, que la firma Lanjarón ha convertit en un esdeveniment per conscienciar la societat de la importància del reciclatge.

Tres grups d’esportistes van recórrer tres circuits diferents, d’entre 5 i 6 km, en direcció Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet des del Pont del Molinet. Hi havia l’opció de seguir un ritme més alt o optar per un grup d’exercici més suau; en total, una hora de ‘plogging’ beneficiosa per a l’entorn i per als participants.

Cada grup va estar capitanejat per un corredor del sector de l’esport: l’esportista i influencer Valentí Sanjuan, l’esportista i geòloga Sandra Blasco i la influencer d’estil de vida saludable Olivia Cobo. Tots tres van animar la jornada i els participants, van guiar als grups i van oferir consells sobre com ser més efectius respectant el medi ambient.

Les 200 persones van disposar de material adequat per recollir residus, i van poder dipositar les escombraries en un contenidor de selecció. Sense dubtes, el plàstic va ser el malaurat guanyador del matí, en el qual es van reunir uns 200 quilos de material residual al llarg del Parc Fluvial i l’entorn.

Acabada l’activitat, tothom va poder refrescar-se i relaxar-se en la zona ‘chill out’ i d’ombres de la base de sortida, on també es van sortejar diferents premis entre els participants entre música i animació.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet

Relacionats

Article

L'equip guanyador, Plogging Revolution, representarà Espanya al mundial al Japó.

Article

Recollir deixalles a la ciutat mentre es fa esport. És l'spogomi, una competició que ha arribat del Japó i ha aterrat aquest diumenge a Barcelona. Aquesta pràctica deu el nom a una fusió dels noms "sport", esport en anglès, i "gomihiroi", recollida de deixalles en japonès.

Butlletí