Recollida de càpsules de cafè monodosi a les deixalleries de la Mancomunitat La Plana

10/10/2016 - 10:10

Les càpsules de cafè monodosi s’han popularitzat i n’ha augmentat considerablement el consum.

Les càpsules de cafè monodosi s’han popularitzat i n’ha augmentat considerablement el consum des de la seva aparició de la mà de la multinacional suïssa Nestlé. D’altres marques s’han sumat al carro i ara hi ha, entre d’altres, càpsules Nespresso, Dolce Gusto, Marcilla, Saimaza, Fortaleza i també diverses marques blanques.

Qualsevol tipus de càpsula, sigui de plàstic o d’alumini, es pot portar a la deixalleria i així es gestiona correctament, separant el marro de cafè de l’embolcall. D’aquesta manera, evitem que vagi al rebuig i, per tant, acabi a l’abocador.

La Mancomunitat La Plana disposa de tres deixalleries fixes situades a Aiguafreda, Malla i Taradell i d’una deixalleria mòbil que fa estades en molts dels municipis mancomunats. Per més informació sobre els horaris i els llocs on es troben les deixalleries es pot consultar al web de la Mancomunitat www.mancoplana.cat.

També hi ha l’opció de portar-les perquè es reciclin a través d’altres punts com a les mateixes botigues o establiments associats on es venen. A nivell de Catalunya hi ha més de 900 punts on es poden portar les càpsules.

Així doncs, ara ja no s’han de llençar al rebuig sinó que les haurem de portar a la deixalleria o als diversos punts que en recullen, de manera que es puguin reciclar correctament.


 

Categories: 
Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

El nou projecte col·laboratiu inclòs a l’app Reciclos d’Amposta és el Projecte Emma. Ara, els veïns i veïnes d’Amposta podran col·laborar en la recerca en càncer de mama mitjançant el reciclatge. L’aplicació web de Reciclos permetrà afegir els punts que els usuaris guanyin a partir del reciclatge d’envasos (anomenats Reciclos) a l’incentiu.

Butlletí