Reciclar vidre per elles

23/10/2023 - 17:05

El Consell Comarcal del Berguedà i ajuntaments com els de Berga, Girona, Castelldefels, Vila-seca, Cambrils fins a 140 ciutats de l’estat s’han unit un any més al Dia Mundial contra el càncer de mama, participant en la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre a Espanya. 

L’objectiu de la campanya és fer partícip la ciutadania i els ens locals de la iniciativa, reciclant envasos de vidre per cuidar el medi ambient i contribuir en la investigació del càncer de mama.

Foto: Ajuntament de Castelldefels


Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en aquests dos contenidors rosa en una donació a la Fundación Contigo per a contribuir en la investigació del càncer de mama i salvar vides.

El passat dijous 19 d’octubre es van instal·lar dos iglús de color rosa a la plaça de l’Església i al carrer Manuel Girona de Castellsdefels amb el lema “Investigar ens fa optimistes”. Dues ubicacions cèntriques, a prop d’establiments d’hostaleria, centres educatius i d’habitatges amb l’objectiu de sumar la quantitat més gran d’envasos de vidre possible. Divendres 20 d’octubre, una delegació d’Ecovidrio ha visitat la ciutat en un acte on han participat l’alcalde de Castelldefels, Manu Reyes, i el segon Tinent d’alcalde i regidor de Servei de neteja i recollida de residus, David Solé.

 

La iniciativa consisteix en la col·locació de 340 contenidors de vidre a 140 ciutats de l’estat. 

La campanya també s’ha presentat a Berga amb la presència de Jesús Calderer, conseller comarcal de Residus, Erminia Altarriba, regidora de l’Ajuntament de Berga, Aurora Fernández, presidenta de Ginkgo, l’entitat berguedana que lluita contra el càncer i també Víctor Luna, tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya. 

El contenidor de Berga s’ha posat a la part central del passeig de la Pau a l’encreuament amb el carrer de la Gran Via. Els diners que es generin amb el reciclatge del vidre que hi dipositi la ciutadania de Berga es destinaran íntegrament a la campanya a través de la Fundació Contigo, que compta actualment amb 20 projectes enfocats en l’estudi d’aquesta malaltia i els seus diferents tractaments. El contenidor és de color rosa que visualitza la lluita contra el càncer de mama.

Aquest contenidor estarà operatiu des del dia 23 i durant dues setmanes. En la presentació s’ha fet una crida perquè la ciutadania se sumi a aquesta iniciativa i aportin el seu granet de sorra per ajudar a la investigació.

La iniciativa solidària també pretén conscienciar als ciutadans de la importància de la cura del medi ambient a través del reciclatge de vidre, al mateix temps que promou la recerca i la prevenció del càncer de mama. Una malaltia que afecta 1 de cada 8 dones a Espanya i es calcula que es diagnostiquen més de 2 milions de casos cada any al món. La campanya “Recicla vidre per elles” arriba enguany a la seva novena edició.

A més, com a símbol de conscienciació i solidaritat amb la lluita contra el càncer de mama, Agatha Ruíz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, on es destaca el lema “Plenes de vida”. El miniglú es pot adquirir a través de la pàgina web Miniglú.es i els beneficis es destinaran també a la Fundación Contigo.

 


 

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Butlletí