Prova pilot per incentivar la recollida orgànica entre els comerciants de L'Hospitalet de Llobregat

23/04/2019 - 08:00

L'Ajuntament ha col·locat tres contenidors que tenen un mecanisme d'obertura especial apte per abocar grans quantitats d'orgànica.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa una prova pilot per fomentar la recollida de matèria orgànica entre els grans generadors, fonamentalment comerços. L’objectiu és incrementar la ràtio de recollida d’aquesta fracció a la ciutat.

La prova consisteix en la ubicació a la via pública de tres models de contenidors de recollida d’orgànica —al carrer de la Riera de la Creu, 66; a l’avinguda de Ponent, 12, i al carrer de Josep Anselm Clavé, 44— que, si bé per fora són idèntics a la resta de contenidors marrons, cadascun d’ells està dotat d’un mecanisme d’obertura diferent i adequat per abocar grans quantitats d’aquest tipus de residus.

La iniciativa ja s’ha explicat als comerciants, als quals se’ls ha facilitat una targeta que els permet obrir el contenidor.

Als carrers i places de L’Hospitalet hi ha instal·lats 4.100 contenidors d’escombraries i reciclatge de residus en 780 bateries, formades per contenidors de rebuig (grisos), per a envasos de vidre (verds), per a envasos lleugers (grocs), de paper i cartró (blaus) i per a matèria orgànica (marrons). Els recipients grisos, grocs i blaus tenen una capacitat de 3.200 litres, i els verds i marrons, de 2.400 litres.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Vuit centres educatius de L’Hospitalet Llobregat participen en la IX Marató RE-M de l’Energia.​

Butlletí