Porqueres recicla el 83% dels residus durant els tres primers mesos de l'aplicació de la recollida porta a porta

31/05/2018 - 08:08

Els nivells de reciclatge de Porqueres han crescut exponencialment després dels primers tres mesos de l’aplicació del model de recollida porta a porta.

Durant aquests primers noranta dies de servei el percentatge de recollida selectiva arriba al 83%, sense tenir en compte la minideixalleria. Aquesta és una xifra que supera el doble del que es reciclava abans del porta a porta, quan el percentatge se situava al 35%. Amb aquestes xifres a la mà, des del consistori estan molt satisfets dels resultats que estan obtenint.

D’altra banda, les obres a la minideixalleria ja estan enllestides i funciona amb normalitat. Recordem que els treballs han consistit en una ampliació de les instal·lacions per poder oferir un millor servei.

Els usuaris poden portar-hi els residus que no són ni envasos de plàstic, ni paper ni orgànica, que ja es recullen a les llars. També s’hi poden llençar residus especials com les càpsules de cafè, elements que no se sàpiguen on van i s’hi poden portar, d’emergència, les escombraries en cas que no es pugui esperar al dia que passa el camió per casa. A més, també és un punt de recollida de bosses de compostable. Pel que fa a l’horari, la minideixalleria està oberta de dilluns a divendres durant les tardes, i el dissabte al matí.


 

Categories: 
Municipis: 
Pla de l'Estany

Relacionats

Notícia
28 dels 36 dels municipis metropolitans encara no assoleixen l'objectiu europeu de reciclatge

L'any 2021 es van produir, a la metròpolis de Barcelona, 1.522.456 tones de residus, de les quals se'n van recollir selectivament un 38,1 %. Això suposa un total de 573.648 tones.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Butlletí