Per un #SantFeliuNet i ordenat

24/07/2023 - 08:13

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

L'acte ha comptat amb la intervenció de l'alcaldessa Lourdes Borrell; el regidor d'Espai Públic i Serveis Municipals, Silvestre Gilaberte; la regidora de Civisme i Seguretat Ciutadana, Mari Luz Moral i la presidenta de l'Àrea de Territori, Mònica Lafuente.

Després que l'Ajuntament anunciés la setmana passada el desplegament d'aquesta iniciativa, l'alcaldessa ha volgut posar en valor les accions incloses en aquesta campanya per solucionar la problemàtica del llançament de trastos, mobles i electrodomèstics. Amb l'avís previ a l'ajuntament (via trucada i formulari web) s'impulsa la nova manera de fer que dona resposta a l'anterior solució que no havia donat resultat. Borrell ha avançat algunes de les actuacions que es portaran a terme en el marc de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', com la difusió d'elements informatius, trobades amb responsables d'entitats, o l'enviament de cartes a presidents i presidentes de comunitats de veïns i veïnes "per assegurar que tenim entre tots i totes la ciutat ordenada i neta que ens mereixem".

Per la seva banda Silvestre Gilaberte ha apel·lat a la corresponsabilitat ciutadana adduint que "fins ara hi havia una situació d'anormalitat, i necessitem un canvi radical en els comportaments de la ciutadania". El regidor d'Espai Públic ha assegurat que l'equip de govern té grans expectatives dipositades en aquesta campanya, que inclou un sistema de recollida "que en altres ciutats i moments s'ha fet, i ha funcionat". La regidora de Seguretat Ciutadana ha posat l'accent en la importància de comptar també amb la col·laboració dels serveis tècnics municipals i de la Policia Local en particular, per fer complir el que estableix l'ordenança municipal de civisme i de l'ús de l'espai públic. Moral assegura que vetllar per aquest compliment "és una premissa bàsica per a l'èxit de la campanya i arribat el cas se sancionarà, el contrari seria crear greuges comparatius amb tots aquells ciutadans, que són la majoria, que compleixen amb el seu deure cívic".

Després de presentar les diferents imatges i els missatges que vertebraran 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', l'acte ha finalitzat amb els i les diferents integrants de l'equip de govern realitzant la primera enganxada de cartells de la campanya.

 

Nou servei amb sol·licitud prèvia

Entre el conjunt de millores en el servei de recollida de mobles i trastos vells, ara la ciutadania haurà d'avisar prèviament als serveis tècnics municipals abans de baixar els voluminosos al carrer per a la seva recollida. En aquest sentit, s'han habilitat dues vies de contacte: trucar al número 93 685 80 01, o omplir el formulari web que es pot consultar a través d'aquest enllaç. En les primeres hores de funcionament ja s'ha atès a més d'una vintena de ciutadans que han contactat amb l'Ajuntament per procedir amb el servei de recollida de voluminosos.

A diferència dels mesos anteriors, a partir d'ara no hi haurà divisió per barris, i qualsevol veí o veïna, sense tenir en compte la seva zona de residència, podrà adreçar-se a l'Ajuntament per procedir a la recollida en els dies, hores i condicions que se li especifiquin. Per garantir un servei eficient, es recorda a la ciutadania que ha de seguir les indicacions de l'Ajuntament i dipositar els objectes a la via pública, en l'horari i dies indicats pel consistori i sense afectar l'accessibilitat. En el cas de voluminosos perillosos, com miralls, vidres o elements punxants, es demana que les persones interessades ho especifiquin durant la trucada o en el formulari de contacte, per prioritzar-ne la recollida. Incomplir aquestes normes pot comportar sancions des de 150 fins a 750 euros, tal com s'estableix a l'ordenança municipal de civisme i de l'ús de l'espai públic.

L'Ajuntament ha habilitat el web www.santfeliu.cat/voluminosos, on la ciutadania podrà trobar des d'informació de servei fins a l'accés al tràmit per a la recollida, entre d'altres. A més, la campanya 'Per un #SantFeliuNet i ordenat' tindrà una presència rellevant a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantFeliuNet, per tal de reforçar la informació sobre els elements que inclou el servei de recollida de mobles i trastos vells. Pel que fa als elements acceptats, hi ha fustes, armaris, taules, cadires, llits, portes, mobles de cuina, sofàs, mòduls, mobles de dormitori i menjador, matalassos i vidres si es dipositen protegits o embalats. D'altra banda, els voluminosos no acceptats inclouen sanitaris, televisors, jardineres, pintures, olis, runa, materials de construcció, buidatge de pisos, parquets. 

Des de l'Ajuntament es vol millorar la gestió dels voluminosos, fomentar la consciència ciutadana sobre la correcta disposició dels residus i contribuir a mantenir un entorn net i ordenat per a tothom.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Feliu de Llobregat

Relacionats

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Butlletí