Nuu, el banc sostenible del mobiliari urbà

11/09/2011 - 00:00

Sóc un ECOdisseny, perquè... el procés de disseny, els materials i la producció no tenen res a veure amb els bancs que actualment trobem a les nostres ciutats.

L'estructura està fabricada d'acer corten que és un material respectuós amb el medi ambient, no només per ser completament reciclable, sinó perquè posseeix una gran durabilitat i en comparació amb altres materials exigeix quantitats relativament baixes d'energia per a la seva producció. L'acabat corten no necessita cap procés de protecció tòxic (galvanitzats, recobriments,...) ja que el seu grau d'oxidació està estabilitzat i això l'auto-protegeix. El seient i el respatller és de plàstic reciclat i té el distintiu de garantia ambiental de la Generalitat de Catalunya. Cap dels dos materials necessita manteniment i això fa d'aquest producte un disseny molt sostenible.

Dissenyat i fabricat a Catalunya per l'estudi nutcreatives i la casa Grisverd. Recentment, ha estat guardonat amb el 1r premi Ebreambient de Productes Sostenibles i ha sigut seleccionat per els prestigiosos premis Delta de disseny Industrial de l'ADI FAD.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Extracció de materials: L'acer exigeix quantitats relativament baixes d'energia per a la seva producció. Al voltant de la meitat de la producció mundial i gairebé la totalitat al nostre país es realitzen a partir d'acer reciclat.

El plàstic és 100% reciclat i reciclable: Obtingut del reciclatge de HDPE (polietilè d'alta densitat) i d'altres materials termoplàstics amb certificació de procedència.

- Eliminació: L'acer corten pot ser reciclat indefinidament al 100% sense perdre les seves qualitats.

De moment no trobem el però... tot el projecte està cuidat al detall, potser falta veure l'acceptació ciutadana.

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí