Nova web de Conservació de la Biodiversitat de la Xarxa de Parcs Naturals

26/01/2017 - 09:14

 

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha presentat la nova pàgina web Conservació de la Biodiversitat, un projecte que recull un gran volum d’informació sobre la biodiversitat de cadascun dels dotze parcs que formen la Xarxa de Parcs Naturals (XPN), tot destacant les espècies més emblemàtiques i sensibles de flora i fauna, així com dels seus hàbitats i de la seva geologia.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona aplega un ric i valuós patrimoni natural. Aquesta diversitat pren encara més rellevància pel fet de trobar-se ubicada en una de les àrees amb més dinamisme territorial i més densament poblada de la Mediterrània.

La nova web dedicada a la Conservació de la Biodiversitat mostra també les nombroses tasques que es duen a terme a la Xarxa de Parcs Naturals per conèixer l'estat d'aquest patrimoni, viu i dinàmic, i per protegir-lo i millorar-lo mitjançant  un seguit d’accions tals com estudis, seguiments, plans, projectes i accions de conservació. 

S’adreça primordialment a professionals i tècnics de l’àmbit de la gestió i conservació dels espais naturals, però també a estudiants, voluntaris i afeccionats. Igualment permet accedir de forma fàcil mitjançant diverses dreceres a material divulgatiu del patrimoni natural així com a les notícies i novetats sobre biodiversitat i activitats educatives i lúdiques relacionades amb el món natural.

El lloc web dedica un interessant apartat a les diferents vies que teniu al vostre abast per participar en l'augment del coneixement de la biodiversitat i en la seva conservació (ciència ciutadana, voluntariat i associacionisme ambiental, entre d’altres).

La realització i materialització del projecte de la nova web Conservació de la Biodiversitat ha comptat amb la col·laboració de nombroses entitats, associacions i institucions amb les quals la Diputació de Barcelona estableix preuades sinergies. Per exemple, aquestes sinergies permeten oferir informació actualitzada de la biodiversitat present als parcs gràcies a les bases de dades de GBIF, la recollida d’observacions per part de la guarderia i voluntaris amb programes de ciència ciutadana, o la presentació dels resultats dels programes de seguiment.


 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí