Nou Punt Verd Barri Sarrià: sostenible, autònom i transportable!

Font: Ajuntament de Barcelona

18/03/2019 - 08:01

L’equipament és pioner perquè no s’ha de connectar a la xarxa elèctrica, sinó que utilitza energia solar mitjançant dotze plaques fotovoltaiques i divuit bateries. A més, no requereix connexió a la xarxa d’aigua, ni clavegueram ni telefonia perquè que compta amb dipòsits i tecnologia 4G, la qual cosa el converteix en un punt verd més econòmic, autònom i fàcilment transportable.

Des del 20 de febrer, mai haurà estat tan fàcil reciclar a Sarrià. Ha entrat en funcionament el Nou Punt Verd Barri Sarrià (Carrer del Cardenal Sentmenat) que permet portar els residus que no es poden llençar als contenidors habituals.

Els punts verds són instal·lacions mediambientals de dimensions més reduïdes i situades dins la trama urbana. Estan pensades per als residus domèstics de menor volum. L’horari en què els punts verds presten servei a la ciutadania són de dilluns a dissabte de 8.30 a 14 hores i de 16 a 19.30 hores. Els diumenges i els dies festius no estan oberts.

Les característiques principals és que és un punt verd sostenible, autònom i transportable:

  • Dona servei sense haver-se de connectar a la xarxa elèctrica. El subministrament elèctric principal procedeix d’energia solar fotovoltaica, mitjançant 12 plaques fotovoltaiques d’alt rendiment.
  • No requereix connexió a les xarxes d’aigua, clavegueram, i telefonia, ni tampoc al subministrament elèctric.
  • És capaç de ser carregat i transportat per un camió porta contenidors.

Es tracta de la culminació de la implantació del projecte de recollida selectiva porta a porta al casc antic de Sarrià, que va començar al febrer de 2018.

La implantació per primer cop a Barcelona d’un sistema Porta a Porta respon a una demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià que va plantejar la necessitat d’un canvi en la recollida de residus per al barri i va desenvolupar conjuntament amb el Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius i altres entitats una proposta en el marc del Compromís de Barcelona pel Clima.

Després de quasi un any, s’ha triplicat la recollida selectiva que ha passat del 19% abans de la implantació del sistema al 55,5 %. La recollida selectiva a Sarrià Vell és un 47% superior a la mitjana de la ciutat (37,7%), passant a ser el barri que més recicla de la ciutat.

Què s’hi pot portar

Roba, calçat, cartutxos de tinta, tòners, aparells elèctrics i electrònics, olis de cuina, cables elèctrics, pneumàtics petits, aerosols i esprais, bateries de cotxe, cosmètics, radiografies, piles, olis de motor, pintures i vernissos, fluorescents i bombetes, càpsules de cafè monodosi (plàstic i alumini), etc.

Què no s’hi pot portar

Residus industrials especials, tòxics i perillosos, residus sanitaris, residus orgànics, restes vegetals, runes, mobles i trastos, i restes de fustes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Article

Barcelona ha rebut, com els últims cinc anys, un reconeixement per la seva gestió de la recollida selectiva del paper i el cartró, en uns premis que lliure l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró.

Article

El veïnat del barri del Poble Sec de Barcelona ja pot fer ús d'una màquina de compost, ubicada a l’ Institut Consell de Cent del barri.

Butlletí