Nou escoles de la XEST participen aquest curs en el programa «Recooperem» d’aprofitament alimentari

16/11/2022 - 10:00

El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidetal, compta a Terrassa amb el suport de tres entitats socials.

Evitar el malbaratament alimentari és el principal objectiu del programa ‘Recooperem: cuina per compartir’, que impulsa el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Enguany, un total de nou escoles de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) participen en aquesta iniciativa, que permet l’aprofitament dels excedents diaris que es produeixen als centres escolars perquè es destinin als col·lectius més vulnerables.

Un dels objectius de la XEST és integrar l’educació per la sostenibilitat en el projecte de centre i de la vida escolar. Una de les novetats d’aquest curs és l’augment del nombre de centres de la XEST participants en aquesta iniciativa. Si bé el curs passat havien participat quatre centres educatius (Roser Capdevila, França i Enxaneta), enguany s’hi han sumat sis més (La Roda, La Nova Electra, Isaac Peral, Serra de l'Obac, Joaquima de Vedruna i Escola Tecnos).

A banda de les escoles de la XEST també hi participen dos centres més en aquest programa, com són les d’El Vapor i Bisbat d’Ègara. ‘Recooperem: cuina per compartir’ també compta amb la participació de tres empreses de menjador i de tres entitats socials, que són Creu Roja, Càritas i la Fundació Maria Auxiliadora. El programa compleix, així, amb el vessant social i també amb la ambiental, perquè evita el malbaratament alimentari i la generació de residus.

Terrassa participa en aquest projecte des de l’any 2017. ‘Recooperem: cuina per compartir’ es basa en la recollida d’excedents d’àpats preparats i dels productes de primera necessitat dels menjadors escolars perquè siguin distribuïts a través dels bancs dels aliments entre les famílies de la comarca, gent gran depenent i persones transeünts amb necessitats socials concretes.

La finalitat del Consell Comarcal del Vallès Occidental és ampliar progressivament la cobertura perquè també es puguin implicar altres agents del sector de la restauració. El curs 2021/22 van participar un total de 59 escoles de 13 municipis, 15 entitats socials i 17 empreses de restauració.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa

Relacionats

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Butlletí