Nou enllumenat LED a les Rondes BCN

Font: AMB.cat

06/03/2023 - 08:39

Tres túnels de la ronda Litoral de Barcelona estrenen enllumenat LED que estalviarà energia i incrementarà la seguretat​

La renovació dels projectors suposa un estalvi de 2.229.753,84 kWh/any, que equival al consum anual de 300 habitatges

Aquesta actuació té un cost de 3.383.567,83 € i ha estat cofinançada pels fons FEDER


L'AMB ha finalitzat la substitució d'enllumenat dels túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou, que s'ubiquen en el tram del front marítim de la ronda Litoral de Barcelona. Aquesta actuació ha comportat la substitució de 927 punts de llum.

L'enllumenat LED suposa la implementació d'una economia baixa en carboni, més eficient, neta i sostenible dins de la gestió integral de les rondes de Barcelona.

Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents:

  1. Eficiència energètica. S'estalviaran 2.229.753,84 kWh/any, xifra equivalent al consum anual de 300 famílies o habitatges, i la despesa de les arques públiques es reduirà 550.000 €/any.
  2. Increment de la seguretat en la conducció i de la visibilitat. Aquesta circumstància farà disminuir la perillositat de la via i el risc d'accidents. 

La primera substitució d'enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot pionera per comprovar la idoneïtat d'aquesta il·luminació a les boques dels túnels. 

El 50% d'aquestes actuacions estan cofinançades amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) mitjançant el projecte de  "Millora de l'eficiència energètica i reducció d'emissions mitjançant el canvi de lluminàries convencional per altres de tecnologia LED a l'àmbit de les Rondes" inclòs en el Conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a realitzar entre altres, actuacions per Afavorir el pas a una economia baixa en carboni,  i així, aconseguir una economia més neta i sostenible.

L'AMB té la previsió de fer tres actuacions més a partir del març del 2023, als túnels de Can Clota, Sant Feliu i Borràs de la ronda de Dalt, que completaran la substitució d'enllumenat als túnels de rondes.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí