Nou conserge per a noves papereres a Sant Climent de Llobregat

05/05/2017 - 14:09

El nou "conserge" de l'escola inagura les papereres de reciclatge i dóna el tret de sortida de la campanya de foment de la recollida selectiva a Sant Climent de Llobregat.

Durant el segon trimestre escolar, va tenir lloc un procés escolar on els alumnes van participar, opinar i calendaritzar una sèrie d’actuacions per tal de tenir el pati de l’escola al seu gust. Una de les propostes fou la instal·lació de papereres de reciclatge.

A l’inici d’aquest 3r trimestre, s’instal·len aquestes papereres (3 bateries de color groc, blau i marró) en 3 punts diferents del pati, i també una bateria a l’entrada de l’escola bressol.

Un curiós personatge que diu que és el nou conserge de l’escola, apareix durant l’hora del pati del divendres 21 d’abril per donar visibilitat a aquestes noves papereres, i a través de diversos jocs i connectant amb els alumnes, els fa participar alhora que els resol els dubtes que tenen per saber en quina de les papereres noves han de llençar els residus que generen durant l’hora d’esmorzar.

Aquesta actuació és la primera que té lloc dins la campanya de foment del reciclatge que avarcarà diferents sectors del municipi.

La campanya inclou diverses accions des de l’abril fins a l’estiu, per tal de conscienciar a la població de la importància del reciclatge. Aquestes actuacions passen per una formació a tots els treballadors municipals, visites als establiments comercials, i punts informatius a la ciutadania.

Els percentatges de reciclatge a Sant Climent de Llobregat són baixos respecte la comarca del Baix Llobregat, així que cal incrementar els índexs de recollida selectiva, és a dir, llençar cada residu al contenidor que li correspon.

La campanya està coordinada tècnicament per l’empresa Ambiens, i és contribuïda per l’empresa concessionària de la recollida, Corporacion CLD.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Climent de Llobregat

Relacionats

Article

L'Agència de Residus de Catalunya ha publicata aquest vídeo amb les experiències catalanes de taxa justa aplicada a la gestió dels residus municipals.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article

El projecte té la finalitat de millorar la connexió entre el riu i la seva gent

Butlletí