'No emprenyis!' nova campanya de Montcada per fomentar l'ús del servei de recollida de mobles i voluminosos

13/09/2017 - 08:50

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha presentat una nova acció 'per tal d'afrontar un dels problemes d'incivisme més greus que tenim a la ciutat', ha manifestat el president de l'Àrea Territorial i responsable de Serveis Municipals, Jordi Sánchez.

Es tracta de la iniciativa 'No emprenyis!', per tal de fomentar l'ús del servei de recollida de mobles i voluminosos i evitar així l'abandonament d'aquests elements a la via pública. 'La gestió del dia a dia preocupa molt la ciutadania i la presència de mobles al carrer és motiu de queixa', ha indicat l'edil, que ha destacat també que 'l'Ajuntament ha de netejar i ho fa, però el que cal és conscienciació perquè no s'embruti i és el que busquem amb aquesta nova actuació'.

La campanya de comunicació consisteix en la instal·lació de cartells de grans dimensions al mobiliari urbà -als 130 opis del municipi-, la col·locació de cartells més petits als accessos als edificis (3.500 unitats) i la distribució de material informatiu als equipaments. L'eslògan 'No emprenyis' pretén evitar les molèsties en matèria de mobilitat i seguretat que provoca l'ocupació de les voreres per mobles i voluminosos. La campanya recorda que abandonar aquests elements a la via pública o als espais oberts sense edificar està sancionat amb multes de 90 a 120 euros. 'Hi ha sectors que són impermeables a les campanyes de civisme i per això hem de recordar les sancions', ha dit Sánchez.

Les persones que necessitin el servei de recollida de mobles i voluminosos, totalment gratuït, han de trucar al 900 150 140 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h) o bé enviar un correu electrònic a l'adreça mobles.montcada@fcc.es, on els indicaran quan han de deixar les andròmines davant casa seva. Des de l'1 d'abril del 2016, l'empresa FCC s'encarrega d'aquest servei i va traslladar la recollida al vespre-nit, començant a les 20 h. 'Fem aquest horari per tal d'evitar que el material romangui molta estona al carrer', ha indicat el regidor. Un altre servei on es poden portar els mobles vells és la Deixalleria Municipal (polígon la Ferreria).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac

Relacionats

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Article

El Ple de setembre ha aprovat el nou contracte per al servei de recollida de residus i neteja viària, que tindrà una vigència de vuit anys, amb un preu de licitació total de 44,7 milions d’euros

Butlletí