Mostra d'Audiovisuals i Acció Climàtica de Granollers

05/05/2022 - 09:16

El Climatubers, en col·laboració amb el Cinema Edison, Granollers Pedala, la Biblioteca de Roca Umbert i l'Associació Ecoserveis, organitza la Mostra d’Audiovisuals i Crisi Climàtica, que tindrà lloc el proper dijous 2 de juny al Cinema Edison.

El proper dijous 2 de juny, de 18.30 a 21 h, el Cinema Edison serà l’escenari de  la 1a Mostra d’Audiovisuals i Acció Climàtica. El projecte europeu Climatubers,  en col·laboració amb el Cinema Edison, Granollers Pedala, la Biblioteca de Roca Umbert i l’Associació Ecoserveis, organitza aquesta sessió on es projectaran els curtmetratges resultants de les 5 edicions dels tallers de vídeo participatiu fets a Granollers i es presentarà el projecte Climatubers i els seus participants.  

La mostra comptarà també amb ponències de comunicadors ambientals i activistes climàtics, com Pilar Sampietro o el col·lectiu Extinction Rebellion. La finalitat de la sessió és contribuir a generar un espai de debat i de participació ciutadana que permeti posar sobre la taula propostes per a una ciutat climàticament més responsable. 

L’accés és lliure i gratuït, i es recomana fer inscripció prèvia través del següent enllaç. Al mateix cinema, es podrà visitar també l’exposició fotogràfica del Climatubers “Acció climàtica ciutadana” i els vídeos del projecte, que es projectaran en loop i amb accés obert al públic a la 1a planta del Cinema Edison, fins el dilluns 6 de juny. 

Consulta la nota de premsa
 

 

Programa

18.30 h Photocall "Vull un món de colors" 

19 h Obertura de l’acte. Ilma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers 

- Presentació projecte europeu Climatubers. Ecoserveis

- Expliquem la crisi climàtica en local, en positiu i en profunditat, amb Miriam Viaplana, periodista i coordinadora del Portal monSOStenible

- De l'acció a la mobilitació contra l'emergència climàtica, amb Jaume Osete d'Extinction Rebellion.

20 h Projecció dels vídeos participatius del Climatubers i torn obert de debat

20.30 h Clausura. Sr. Regidor Albert Camps, regidor de Medi Ambient i Espais Verds. Visita exposició "Climatubers: acció climàtica ciutadana"

21 h Finalització de l’acte
 

El projecte Climatubers
 

L’Ajuntament del Granollers és un dels 6 socis de 5 països de la Unió Europea (França, Itàlia, Estònia, Àustria i Espanya) que participen en el projecte europeu del programa Erasmus+ Climatubers – Influencers for change que promou l'acció climàtica a través de l'ús de tecnologies digitals. El projecte treballa per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social i climàtica, amb la finalitat de contribuir a l’activació del debat públic i la creació de solucions per a futurs més sotenibles. Té una durada de 3 anys i finalitzarà el gener de 2024.

Així, des del mes de novembre de 2021, s’han organitzat diversos tallers de vídeo participatiu on més d’una vintena de persones de perfils i orígens diversos han aportat la seva visió per a una millor adaptació de la ciutat a la crisi climàtica global. Els tallers de vídeo participatiu consisteixen en 8 jornades de 2 hores de durada, on els participants aprenen la metodologia del vídeo participatiu per debatre i fer propostes sobre com afrontar la crisi climàtica en el seu dia a dia. Les sessions estan obertes a totes les persones a partir de 12 anys i inclouen formació en eines digitals i crisi climàtica. L’objectiu és empoderar digitalment i generar acció ciutadana per a millorar la ciutat en termes de sostenibilitat i emergència climàtica. De novembre de 2021 a maig de 2022 s'han celebrat 5 edicions, amb una participació d'una trentena de 30 persones.

El projecte treballa amb les comunitats locals per a identificar com els problemes ambientals i els efectes del canvi climàtic, involucrar les comunitats que es veuen afectades per aquests problemes, capacitar-les en comunicació i difusió digital i imaginar possibles solucions i futurs més sostenibles.

 

Més informació 
Web de climatubers

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

Nova campanya de sensibilització sobre la importància de preservar l’aigua realitzada per l'Ajuntament de Granollers.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Notícia

La Universitat de Barcelona reuneix científics, experts i activistes per parlar de la situació actual i el paper de les noves generacions en la construcció del futur.

Butlletí