Montcada i Reixac actualitza la taxa de residus

04/12/2023 - 10:24

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

La normativa fixa que el cost del servei l’ha d’assumir la ciutadania al 100% i els ajuntaments no podran dedicar recursos municipals per aquest cobrir-ne el dèficit.


 

La taxa de recollida de residus als habitatges s’incrementarà al 2024 i la quota se situarà en 115,01 euros. Amb aquesta modificació de l’ordenança, el govern municipal inicia el procés per donar compliment a la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminats per una economia circular, que obliga els ens locals a establir taxes que cobreixin el 100% del servei i els impedeix cobrir el dèficit amb pressupost municipal, com s'anava fent fins ara. Actualment, els ingressos que arriben per mitjà de la taxa de residus cobreixen al voltant d'un 50% del servei de recollida d’escombraries i el consistori n’aporta la resta. Es mantindran totes les bonificacions que s’apliquen a la taxa. Les quotes de la recollida i gestió de residus comercials s’augmentaran també i la quantitat a pagar s’establirà en funció de les dimensions del local.

Des del govern no tenim la voluntat d’incrementar la pressió fiscal a la ciutadania i la pujada que hem d’aplicar a la taxa de residus és per donar compliment a l’obligació legal que indica que el cost del servei de recollida l’ha d’assumir íntegrament la ciutadania”, ha explicat la presidenta de l’Àrea Econòmica i RRHH, Nani López. L’edil va presentar en audiència pública la proposta d’ordenances fiscals per al 2024 que el govern municipal va aprovar en Ple extraordinari

D’altra banda, es crea una nova ordenança específica sobre preus públics per a l’ús de la deixalleria municipal, el text del qual fins ara estava integrat dins la taxa de residus. L’AMB, com a entitat gestora de la deixalleria, és la que fixa aquests preus.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Ple de setembre ha aprovat el nou contracte per al servei de recollida de residus i neteja viària, que tindrà una vigència de vuit anys, amb un preu de licitació total de 44,7 milions d’euros

Article

Una exposició a les minideixalleries parla sobre la generació i la correcta separació dels residus.

Butlletí