Mollet convidat a Brussel·les per explicar el projecte "Diet for a Green Planet"

13/02/2017 - 08:51

 

El programa europeu URBACT va organitzar un esdeveniment internacional per a fer la seva nova convocatòria de bones pràctiques. L'objectiu és buscar ciutats europees que estiguin realitzant els reptes urbans de la manera més sostenible, creativa i eficient possible, i que estiguin disposades a compartir aquest treball amb d'altres municipis del continent.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès va explicar a Brussel·les el projecte Diet for a Green Plant, en el qual el Consistori va adaptar per a la ciutat les pràctiques de l'ajuntament suec de Södertälje, pioner a nivell europeu en alimentació de qualitat i sostenible en menjadors de col·lectivitat. L'Ajuntament de Mollet va dissenyar un nou model de contractació verda, on es prioritzen els aliments ecològics i de proximitat. L'any 2015, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat tenir una política alimentària i es va convertir en el primer municipi català en fer-ho, tot un referent a l'Estat Espanyol.

El Consistori molletà ja va ser convidat l'octubre de 2016 a la Conferència Habitat III organitzada per les Nacions Unides a Quito per a definir els objectius de la nova Agenda Urbana a nivell mundial. Mollet és ciutat model per les accions que ha realitzat durant els darrers anys per a esdevenir una ciutat  sostenible en relació a l'alimentació (producció-distribució-consum).  

Actualment, el Consistori forma part de la xarxa Agri-Urban, un projecte que té com a objectiu la creació de llocs de treball i l'activitat econòmica en el sector agro-alimentari. L'Ajuntament vol que a Gallecs s'hi puguin generar nous llocs de treball i atraure joves de la ciutat per a que decideixin emprendre en el sector agro-alimentari. El passat més de desembre, l'Ajuntament de Mollet va acollir la trobada de la xarxa i s'hi va aprovar un manifest polític signat per 11 alcaldes europeus anomenat "Manifest Mollet" vers unes ciutat més sostenibles en relació a l'alimentació.  

En els projectes internacionals que el Consistori ha dut a terme en l'àmbit de l'educació, la col·laboració i el treball constant amb el Consorci de l'espai Rural de Gallecs ha estat clau per tal d'assolir bons resultats. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Article
Consell dels Infants de Mollet 2019

Consell dels Infants de Mollet 2019

El projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Infants de Mollet (CIM) durant l’any 2019 ha rebut el segon premi atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Consorci de Gallecs han participat durant 2 anys en el grup de cocreació de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CRAM). Més d’un centenar d’entitats, persones i municipis compromesos, com el de Mollet, han participat en l’elaboració i cocreació d’un text promogut pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), que ha de servir per aconseguir un sistema alimentari més just, net, sostenible i saludable.

Butlletí