Mollet convidat a Brussel·les per explicar el projecte "Diet for a Green Planet"

13/02/2017 - 08:51

 

El programa europeu URBACT va organitzar un esdeveniment internacional per a fer la seva nova convocatòria de bones pràctiques. L'objectiu és buscar ciutats europees que estiguin realitzant els reptes urbans de la manera més sostenible, creativa i eficient possible, i que estiguin disposades a compartir aquest treball amb d'altres municipis del continent.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès va explicar a Brussel·les el projecte Diet for a Green Plant, en el qual el Consistori va adaptar per a la ciutat les pràctiques de l'ajuntament suec de Södertälje, pioner a nivell europeu en alimentació de qualitat i sostenible en menjadors de col·lectivitat. L'Ajuntament de Mollet va dissenyar un nou model de contractació verda, on es prioritzen els aliments ecològics i de proximitat. L'any 2015, l'Ajuntament va aprovar per unanimitat tenir una política alimentària i es va convertir en el primer municipi català en fer-ho, tot un referent a l'Estat Espanyol.

El Consistori molletà ja va ser convidat l'octubre de 2016 a la Conferència Habitat III organitzada per les Nacions Unides a Quito per a definir els objectius de la nova Agenda Urbana a nivell mundial. Mollet és ciutat model per les accions que ha realitzat durant els darrers anys per a esdevenir una ciutat  sostenible en relació a l'alimentació (producció-distribució-consum).  

Actualment, el Consistori forma part de la xarxa Agri-Urban, un projecte que té com a objectiu la creació de llocs de treball i l'activitat econòmica en el sector agro-alimentari. L'Ajuntament vol que a Gallecs s'hi puguin generar nous llocs de treball i atraure joves de la ciutat per a que decideixin emprendre en el sector agro-alimentari. El passat més de desembre, l'Ajuntament de Mollet va acollir la trobada de la xarxa i s'hi va aprovar un manifest polític signat per 11 alcaldes europeus anomenat "Manifest Mollet" vers unes ciutat més sostenibles en relació a l'alimentació.  

En els projectes internacionals que el Consistori ha dut a terme en l'àmbit de l'educació, la col·laboració i el treball constant amb el Consorci de l'espai Rural de Gallecs ha estat clau per tal d'assolir bons resultats. 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Article

Gràcies a la cessió que n'ha fet La Panotxa, una associació que fomenta l'agroecologia. Actualment el Banc de Llavors del Vallès Oriental, que es troba al Museu de Ciències Naturals, custodia més de 200 varietats de 60 espècies diferents.

Article

La segona edició del Concurs de Cobertes Verdes finançarà el 75% del projecte, fins a 100.000 euros, de les deu propostes guanyadores. S’hi poden presentar les comunitats de veïns i veïnes d’edificis d’habitatges que vulguin incorporar un jardí al terrat. Instal·lar un espai verd a l’edifici ajuda a regular-ne la temperatura, a millorar la qualitat de l’aire i a crear espais veïnals.

Butlletí