“Mide lo que importa”

23/02/2023 - 08:07

L’Ajuntament del Prat del Llobregat ha decidit fer un pas més i, de la mà de B Lab Spain, posar a disposició del teixit empresarial local el Programa Mide lo que importa: una oportunitat de millora de la sostenibilitat per a les empreses del nostre municipi.

Mide lo que importa és una iniciativa de l’Ajuntament del Prat i B Lab Spain que permet conèixer a les empreses i en cinc setmanes els impactes de l'empresa al seu entorn, com a primer pas per millorar-los i així crear més valor per al negoci, el planeta i les persones. Està especialment dissenyat per sensibilitzar i acompanyar empreses a conèixer, mesurar i millorar el seu impacte ambiental i social.

Es realitza mitjançant una eina de gestió 360° (Avaluació d’Impacte B) i una metodologia grupal 100% virtual, que inclou tallers pràctics, testimonis, casos d’èxit i exemples de bones pràctiques per afavorir la gestió i millora de sostenibilitat de les empreses participants.

 

Avaluació d’Impacte B

L’Avaluació d’Impacte B és una eina de gestió de sostenibilitat que avalua i ofereix oportunitats de millora en les operacions i el model de negoci d’una empresa en cinc àrees: Clients, Treballadors, Governança, Comunitat i Medi Ambient. A través d’una sèrie de preguntes personalitzades les empreses reben una puntuació composta en una escala de 200 punts i un report de resultats que els permet conèixer el seu punt de partida, així com també fer comparatives amb empreses de la seva mateixa mida, país i indústria. L’Avaluació d’Impacte B s’associa i complementa una varietat de diferents normes, certificacions i marcs de mesurament d’impacte internacionalment reconeguts i validats. Per exemple, IRIS, GRI, FSC, Fair Trade Certification, Organic Certification o les normes ISO.

L’Avaluació d’Impacte B és versàtil, s’adapta i és útil per a tota mena d’empreses, independentment de la seva dimensió, sector empresarial, model de negoci.

Més informació a la web.


Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Notícia

La iniciativa “Vallès circular” impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut aquest matí el reconeixement del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) per la seva contribució en forjar aliances multiactor per al foment de l’economia circular

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Butlletí