“Mide lo que importa”

23/02/2023 - 08:07

L’Ajuntament del Prat del Llobregat ha decidit fer un pas més i, de la mà de B Lab Spain, posar a disposició del teixit empresarial local el Programa Mide lo que importa: una oportunitat de millora de la sostenibilitat per a les empreses del nostre municipi.

Mide lo que importa és una iniciativa de l’Ajuntament del Prat i B Lab Spain que permet conèixer a les empreses i en cinc setmanes els impactes de l'empresa al seu entorn, com a primer pas per millorar-los i així crear més valor per al negoci, el planeta i les persones. Està especialment dissenyat per sensibilitzar i acompanyar empreses a conèixer, mesurar i millorar el seu impacte ambiental i social.

Es realitza mitjançant una eina de gestió 360° (Avaluació d’Impacte B) i una metodologia grupal 100% virtual, que inclou tallers pràctics, testimonis, casos d’èxit i exemples de bones pràctiques per afavorir la gestió i millora de sostenibilitat de les empreses participants.

 

Avaluació d’Impacte B

L’Avaluació d’Impacte B és una eina de gestió de sostenibilitat que avalua i ofereix oportunitats de millora en les operacions i el model de negoci d’una empresa en cinc àrees: Clients, Treballadors, Governança, Comunitat i Medi Ambient. A través d’una sèrie de preguntes personalitzades les empreses reben una puntuació composta en una escala de 200 punts i un report de resultats que els permet conèixer el seu punt de partida, així com també fer comparatives amb empreses de la seva mateixa mida, país i indústria. L’Avaluació d’Impacte B s’associa i complementa una varietat de diferents normes, certificacions i marcs de mesurament d’impacte internacionalment reconeguts i validats. Per exemple, IRIS, GRI, FSC, Fair Trade Certification, Organic Certification o les normes ISO.

L’Avaluació d’Impacte B és versàtil, s’adapta i és útil per a tota mena d’empreses, independentment de la seva dimensió, sector empresarial, model de negoci.

Més informació a la web.


Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat

Relacionats

Article

L’Ajuntament busca cinc empreses locals que vulguin aplicar aquest sistema, que preveu la reutilització i reciclatge dels productes.

Article

Aquest divendres, 3 de juny, s'han presentat en sessió telemàtica els resultats sobre els estudis tècnics de potencial fotovoltaic i l'autoconsum compartit entre les empreses de Sant Feliu de Llobregat.

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Butlletí