Més estalvis amb Euronet 50/50 a Sant Vicenç de Montalt i Sant Cugat del Vallès

20/06/2016 - 15:55

Dues escoles de Sant Cugat del Vallès estalvien 22.084 euros amb el projecte Euronet 50/50 d'estalvi energètic. Més de 4.000 euros d'estalvi energètic a les escoles de Sant Vicenç de Montalt.

Sant Cugat del Vallès

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola de Sant Cugat del Vallès han estalviat 22.084 euros. La iniciativa s'ha desenvolupat durant tres anys als dos centres educatius amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat i la comunitat educativa amb nous hàbits de consum i de gestió energètica per lluitar contra el canvi climàtic.Les dues escoles percebran un total de 11.042 euros que correponen a la meitat dels estalvis aconseguits per la seva gestió eficient, com acorda el programa Euronet 50/50. Aquests diners, que són de lliure disposició, es reinvertiran majoritàriament en actuacions per millorar l'eficiència energètica dels centres.

El Pi d'en Xandri ha estalviat durant aquest període 11.308 euros. El centre ha deixat de consumir 82.721 kWh d'electricitat, el que equival al llum que gastaven anteriorment en un any, i 41.512 kWh de gas. Amb aquestes actuacions s'ha evitat l'emissió de 30,44 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Un dels ecoguies de l'escola, Bernat Pallàs, ha expressat l'eufòria que han sentit quan han conegut els diners que han estalviat. Pallàs ha explicat que les mesures que han après amb aquesta iniciativa també es poden aplicar a les llars.


 

Sant Vicenç de Montalt

El segon any de participació de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp de Sant Vicenç de Montalt al projecte Euronet 50/50 ha comportat un estalvi energètic d’uns 4 mil euros. Aquest projecte promou l'estalvi energètic a través de petites accions portades a terme dins l'escola. També promou una reducció significativa d'emissions de CO2, contribuint a l'objectiu fixat per la Unió Europea d’un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle pel 2020.

L'estalvi dels 4.161,51 euros s'ha aconseguit gràcies a la implicació i l'esforç del conjunt de la comunitat educativa -alumnes, mestres, direcció, AMPA, personal de consergeria, neteja i menjador de les escoles-. I l'estalvi es tradueix en un retorn a l'escola per part de l'Ajuntament.

Durant l’any 2015 a l’escola Sot del Camp hi ha hagut un important estalvi energètic, a nivell de consum elèctric i sobretot de gas natural. S’han estalviat 9.490 kwh en electricitat, que correspon a un estalvi econòmic de 843,52€, i 41.187 kwh en gas, que correspon a un estalvi de 2.262€. Per tot plegat, l’escola Sot del Camp tindrà un retorn del 50% de l’estalvi aconseguit, equivalent a 1.552,90€.


 

Municipis: 
MaresmeSant Vicenç de Montalt
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Notícia

Més de 600 infants de 5è i 6è de primària acompanyats de 45 mestres de 10 escoles de Sant Cugat han disputat la 2a edició de la Pedalada Escolar. Una pedalada amb caire clarament formatiu i potenciadora de la mobilitat sostenible. La iniciativa vol promoure la pràctica d'aquest esport com a font de salut i de relació social entre els escolars.

Article

Segons les últimes xifres oficials, des del 2005 Vilassar de Dalt ha reduït un 25.7% les emissions de CO2 i el compromís actual és arribar al 30%, l'any 2020. Aquestes dades es fan públiques coincidint amb la celebració de la Setmana del clima i la 3a vaga pel clima, a la qual tots els grups polítics municipals van donar suport ahir sumant-se a una moció de suport a la jornada convocada pel moviment Fridays for future.

Butlletí