Més estalvis amb Euronet 50/50 a Sant Vicenç de Montalt i Sant Cugat del Vallès

20/06/2016 - 15:55

Dues escoles de Sant Cugat del Vallès estalvien 22.084 euros amb el projecte Euronet 50/50 d'estalvi energètic. Més de 4.000 euros d'estalvi energètic a les escoles de Sant Vicenç de Montalt.

Sant Cugat del Vallès

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola de Sant Cugat del Vallès han estalviat 22.084 euros. La iniciativa s'ha desenvolupat durant tres anys als dos centres educatius amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat i la comunitat educativa amb nous hàbits de consum i de gestió energètica per lluitar contra el canvi climàtic.Les dues escoles percebran un total de 11.042 euros que correponen a la meitat dels estalvis aconseguits per la seva gestió eficient, com acorda el programa Euronet 50/50. Aquests diners, que són de lliure disposició, es reinvertiran majoritàriament en actuacions per millorar l'eficiència energètica dels centres.

El Pi d'en Xandri ha estalviat durant aquest període 11.308 euros. El centre ha deixat de consumir 82.721 kWh d'electricitat, el que equival al llum que gastaven anteriorment en un any, i 41.512 kWh de gas. Amb aquestes actuacions s'ha evitat l'emissió de 30,44 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Un dels ecoguies de l'escola, Bernat Pallàs, ha expressat l'eufòria que han sentit quan han conegut els diners que han estalviat. Pallàs ha explicat que les mesures que han après amb aquesta iniciativa també es poden aplicar a les llars.


 

Sant Vicenç de Montalt

El segon any de participació de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp de Sant Vicenç de Montalt al projecte Euronet 50/50 ha comportat un estalvi energètic d’uns 4 mil euros. Aquest projecte promou l'estalvi energètic a través de petites accions portades a terme dins l'escola. També promou una reducció significativa d'emissions de CO2, contribuint a l'objectiu fixat per la Unió Europea d’un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle pel 2020.

L'estalvi dels 4.161,51 euros s'ha aconseguit gràcies a la implicació i l'esforç del conjunt de la comunitat educativa -alumnes, mestres, direcció, AMPA, personal de consergeria, neteja i menjador de les escoles-. I l'estalvi es tradueix en un retorn a l'escola per part de l'Ajuntament.

Durant l’any 2015 a l’escola Sot del Camp hi ha hagut un important estalvi energètic, a nivell de consum elèctric i sobretot de gas natural. S’han estalviat 9.490 kwh en electricitat, que correspon a un estalvi econòmic de 843,52€, i 41.187 kwh en gas, que correspon a un estalvi de 2.262€. Per tot plegat, l’escola Sot del Camp tindrà un retorn del 50% de l’estalvi aconseguit, equivalent a 1.552,90€.


 

Municipis: 
MaresmeSant Vicenç de Montalt
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Butlletí