Més estalvis amb Euronet 50/50 a Sant Vicenç de Montalt i Sant Cugat del Vallès

20/06/2016 - 15:55

Dues escoles de Sant Cugat del Vallès estalvien 22.084 euros amb el projecte Euronet 50/50 d'estalvi energètic. Més de 4.000 euros d'estalvi energètic a les escoles de Sant Vicenç de Montalt.

Sant Cugat del Vallès

Les escoles Pi d'en Xandri i Collserola de Sant Cugat del Vallès han estalviat 22.084 euros. La iniciativa s'ha desenvolupat durant tres anys als dos centres educatius amb l'objectiu de sensibilitzar l'alumnat i la comunitat educativa amb nous hàbits de consum i de gestió energètica per lluitar contra el canvi climàtic.Les dues escoles percebran un total de 11.042 euros que correponen a la meitat dels estalvis aconseguits per la seva gestió eficient, com acorda el programa Euronet 50/50. Aquests diners, que són de lliure disposició, es reinvertiran majoritàriament en actuacions per millorar l'eficiència energètica dels centres.

El Pi d'en Xandri ha estalviat durant aquest període 11.308 euros. El centre ha deixat de consumir 82.721 kWh d'electricitat, el que equival al llum que gastaven anteriorment en un any, i 41.512 kWh de gas. Amb aquestes actuacions s'ha evitat l'emissió de 30,44 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Un dels ecoguies de l'escola, Bernat Pallàs, ha expressat l'eufòria que han sentit quan han conegut els diners que han estalviat. Pallàs ha explicat que les mesures que han après amb aquesta iniciativa també es poden aplicar a les llars.


 

Sant Vicenç de Montalt

El segon any de participació de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp de Sant Vicenç de Montalt al projecte Euronet 50/50 ha comportat un estalvi energètic d’uns 4 mil euros. Aquest projecte promou l'estalvi energètic a través de petites accions portades a terme dins l'escola. També promou una reducció significativa d'emissions de CO2, contribuint a l'objectiu fixat per la Unió Europea d’un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle pel 2020.

L'estalvi dels 4.161,51 euros s'ha aconseguit gràcies a la implicació i l'esforç del conjunt de la comunitat educativa -alumnes, mestres, direcció, AMPA, personal de consergeria, neteja i menjador de les escoles-. I l'estalvi es tradueix en un retorn a l'escola per part de l'Ajuntament.

Durant l’any 2015 a l’escola Sot del Camp hi ha hagut un important estalvi energètic, a nivell de consum elèctric i sobretot de gas natural. S’han estalviat 9.490 kwh en electricitat, que correspon a un estalvi econòmic de 843,52€, i 41.187 kwh en gas, que correspon a un estalvi de 2.262€. Per tot plegat, l’escola Sot del Camp tindrà un retorn del 50% de l’estalvi aconseguit, equivalent a 1.552,90€.


 

Municipis: 
MaresmeSant Vicenç de Montalt
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’àmbit de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha impulsat un pla d’implantació de LEDS que dedica especial atenció als barris. La instal·lació de la nova tecnologia permetrà estalviar a la ciutat 670 MWh a l’any.

Article

El Centre Logístic de Biomassa ja ha subministrat més de 6.100 tones d’estella provinent de fusta de boscos de la comarca. Això equival al subministrament d’aproximadament 24 Giga Wats d’energia tèrmica a equipaments de la comarca, en substitució de combustible fòssil i estalviant l’emissió de més de 5000 tones de CO2 a l’atmosfera.

Article
L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

Gràcies al projecte 50/50 i a la feina de l'alumnat realitzant accions d'estalvi energètic, les escoles han aconseguit una reducció de 170.000 kw d'energia i de 38 tones d'emissions de CO2 . Això es tradueix en un estalvi econòmic d'11.598 euros, tal com ha informat l'Ajuntament.

Butlletí