Més de tres-cents centres educatius es connecten a Barcelona Energia

23/02/2023 - 08:13

Ja hi ha 341 centres educatius de la ciutat connectats a la comercialitzadora pública d’electricitat renovable al cent per cent i participada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb la connexió a Barcelona Energia, els equipaments contribueixen a la transició energètica i esdevenen alhora consumidors i generadors d’energia verda i renovable.

Es tracta de totes les escoles de primària de la ciutat (161), les escoles bressol municipals (103) i alguns instituts escola, instituts, centres d’educació especial, instituts d’educació postobligatòria, escoles d’adults i centres d’ensenyament artístic, entre altres oficines o serveis del Consorci d’Educació de Barcelona. De fet, un total de 32 centres educatius tenen instal·lacions fotovoltaiques en funcionament.

El volum de subministrament de les escoles que ara es connecten és d’aproximadament 30.963.116 kWh, l’equivalent al consum d’11.684 domicilis, i permetrà un estalvi d’uns 380.000 euros en despesa energètica dels centres educatius.

Després de quatre anys d’activitat, Barcelona Energia ha subministrat més de 812 milions de kWh d’energia renovable, cosa que ha suposat un estalvi de 122.000 tones d’emissions de CO2. A més, s’han incrementat els punts de subministrament en un 180% i s’ha passat dels prop de 4.000 punts inicials als 11.170 que té en l’actualitat. L’energia que subministra és equivalent al consum de 100.000 famílies.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La cinquena edició de la Marató per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit reduir el consum d'electricitat en un 12,9%, un 10,7% el gas natural i un 6% l'aigua.

Article

El compromís amb la transició energètica ha permès doblar la potència d’energia fotovoltaica municipal en tres anys, fins a arribar als 4.300 kWp que generen les 157 instal·lacions existents. L’aposta per l’autogeneració i l’autoconsum continua amb projectes que permetin tornar a doblar l’energia generada amb plaques solars abans del 2025.

Article

Es tracta d’un dels projectes estrella del Pla d’Eficiència Energètica de metro i bus que TMB va presentar el passat mes de setembre.​

Butlletí