Més de dos mil noves lluminàries LED a Castelldefels

25/07/2023 - 08:00

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

En el marc del contracte mixt del servei de manteniment i de treballs de reposició de la xarxa d'enllumenat exterior i instal·lacions semafòriques i electrònica associada, l'Ajuntament de Castelldefels ha substituït entre els mesos d'abril i juliol d'enguany, un total de 2.015 punts de llum als barris de la platja.

El contracte preveu substituir més de 6.500 lluminàries en tres fases amb tecnologia de descàrrega per noves lluminàries amb tecnologia LED (llum amb color blanc càlid). 

Entre finals de desembre de 2022 i gener de 2023 es va dur a terme una primera fase amb la substitució de 1.4472 lluminàries, que van passar a ser de tecnologia LED als barris de Vista Alegre, Can Bou, Mar-i-Sol, Granvia Mar, Les Botigues i a la zona del Camí Ral.

Està previst que l'última fase s'executi entre els mesos de setembre i desembre i es canviïn prop de 3 mil punts de llum als barris de muntanya de la ciutat.

Amb aquesta substitució massiva es reduirà la potència instal·lada en més de 95.000W respecte a l'actual. Aquesta mesura implica una reducció en el consum energètic d'aproximadament 297.660 kWh/any i una reducció en la petjada de carboni de 102 tones/any.

 

Una inversió de 9 milions d'euros en 10 anys

Aquests treballs formen part del contracte de manteniment i reposició de la xarxa d'enllumenat exterior i instal·lacions semafòriques del municipi, que va entrar en vigor el mes de maig de 2022

La prestació del servei té com a principal finalitat assegurar el correcte funcionament de la xarxa d'enllumenat exterior i semafòrica, mantenint el nivell de servei pel que van ser projectades aquestes instal·lacions, prevenint possibles avaries i realitzant, quan procedeixi, reparacions, reposicions, reemplaçaments, subministraments, millores, modificacions, etc. Dins d'aquesta prestació, també s'inclou un sistema de telegestió que s'anirà ampliant i adaptant a una plataforma SmartCity.

També és objecte del servei la millora energètica de la xarxa d'enllumenat exterior mitjançant la substitució de lluminàries amb tecnologia de descàrrega per d'altres amb tecnologia LED; així com també el muntatge i desmuntatge de les instal·lacions elèctriques temporals necessàries per a la celebració de festes populars i actes de ciutat que es celebrin dins del municipi.

Els serveis municipals vetllen per aconseguir els següents objectius, a més de garantir les condicions necessàries de visibilitat als conductors de vehicles i vianants per a la seva seguretat i la dels béns de l'entorn per dotar d'un ambient visual nocturn agradable a la vida ciutadana:

- Adequar els nivells d'il·luminació a les necessitats visuals durant les hores nocturnes, per a un adequat ús de l'enllumenat durant les hores de funcionament.

- Reduir el consum d'energia elèctrica i per tant el cost associat a la facturació elèctrica.

- Adaptar els quadres d'enllumenat amb un sistema de telegestió.

- Optimitzar els recursos naturals mitjançant l'estalvi i eficiència energètica de les instal·lacions, amb la conseqüent disminució d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

- Limitar la resplendor lluminosa nocturna o contaminació lumínica, per reduir fonamentalment els efectes sobre el medi ambient.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatCastelldefels

Relacionats

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Notícia

La mesura permetrà millorà l’eficiència energètica i reduir la contaminació lumínica als carrers del nucli urbà i a totes les urbanitzacions que encara no compten amb llums LED

Butlletí