Més de 400 persones del Prat s'han abonat ja al nou servei de bicicleta elèctrica compartida

09/05/2023 - 10:02

El desplegament del nou servei de bicicletes elèctriques compartides AMBici ha estat un èxit al Prat, amb més de 400 persones abonades durant el primer mes de funcionament.

D’acord amb el compromís per impulsar una mobilitat urbana més sostenible i saludable, el nostre municipi, junt amb altres cinc, ha estat pioner en la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que s’estendrà els mesos vinents a 15 ciutats de l’àrea metropolitana.

El servei d’AMBici es va posar en marxa el 30 de gener a sis ciutats i, entre aquestes, el Prat és la segona en nombre de persones abonades, només superada per Cornellà, que té 20.000 habitants més. En el primer mes de funcionament, al Prat, que disposa de 99 bicicletes i 14 estacions, s’hi van registrar 3.162 usos. Un 95,7% d’aquests eren per a desplaçaments interns a la ciutat, un 2,3% per a desplaçaments a Cornellà i un 1,2% per a desplaçaments a Sant Boi.

 

Viatges curts i a la tarda

Al conjunt de municipis, s’han abonat ja al servei 2.384 persones. El rècord d’usos diaris es va registrar el passat 9 de març, en què les bicicletes es van utilitzar 1.665 vegades. La franja horària de major ús del servei és entre les 17 i les 19 h, tot i que també es produeix un pic important a les 14 h, i gairebé tots els usos tenen una durada de fins a 30 minuts. De fet, la mitjana se situa en els 13,1 minuts.

Les ciutats, a més del Prat, on es va desplegar simultàniament el servei de bicicletes elèctriques compartides són Cornellà, Sant Boi, Sant Joan Despí, Esplugues i Sant Just.  L’AMB i TMB ja han posat en marxa la segona fase de desplegament de l’AMBici per instal·lar les estacions i posar en marxa el servei als nou municipis restants. Durant el mes d’abril, el servei arribarà a dos municipis del Barcelonès nord (Santa Coloma de Gramenet i Badalona) i a quatre municipis més del Baix Llobregat (Viladecans, Molins de Rei, Gavà i Castelldefels). Abans de l’estiu, es preveu que s’incorpori a la resta de municipis on està previst (l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Adrià de Besòs).

Des de fa uns dies, està activa la primera estació de transferència, que facilita la connexió entre l’AMBici i el Bicing i que està ubicada al carrer John Maynard Keynes, 25, davant la Facultat d’Econòmiques de la UB.

Per fer servir les bicicletes, cal descarregar-se l'app d'Ambici i registrar-s'hi gratuïtament. En el mapa d'aquesta, s'ha de consultar si n'hi ha de disponibles a l'estació que ens interessi i, un cop allà, escanejar el codi QR que hi ha a la bicicleta per obrir-ne el cadenat automàticament.  Per retornar-la, s'ha de desar a l'estació escollida, tancar el cadenat i revisar a l'app que tot és correcte. Quant a les tarifes, durant el 2023, es pot adquirir un abonament anual per 25 € que permet gaudir dels primers 30 minuts de cada trajecte gratuïtament. A partir de llavors, es paguen 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.

 

Noves solucions de mobilitat sostenible

Aquest nou servei de transport públic, que s’ha posat en marxa de forma pionera al Prat, busca impulsar una mobilitat urbana més sostenible i saludable, oferint a la ciutadania alternatives al vehicle privat. Se suma, en aquesta estratègia de ciutat, a un altre servei innovador que s’ha estrenat fa pocs mesos i que ja s’apropa al centenar d'usuaris, el de vehicle elèctric compartit. Gràcies al nou mitjà, en els 3.610 km que s’han recorregut fins ara, s’ha estalviat l’emissió de mitja tona de CO₂.

Així, el Prat es va convertir al febrer en la ciutat catalana amb una major flota municipal de vehicles elèctrics, que pot utilitzar el personal de l’Ajuntament en els desplaçaments per motius de feina i que estan també a disposició de la ciutadania per a usos particulars.

 

Una flota en creixement

Pel que fa a aquest servei, el Prat disposa actualment de 8 vehicles, però la flota continuarà ampliant-se els mesos vinents fins a arribar als 12, incloent-hi una furgoneta. Els cotxes estan estacionats en punts de recàrrega elèctrica distribuïts a diferents punts de la ciutat: quatre, a la plaça d’Espanya; dos, a les Cases d’en Puig; un, davant de l’escola Galileo Galilei; i un altre. Davant del Centre de Promoció Econòmica.

Les persones que vulguin usar-los només han de descarregar-se l’aplicació El Prat Carsharing, registrar-s’hi i abonar una aportació única de 10 euros. A partir d’aquí, podran llogar-los d’acord amb les tarifes establertes i després de fer una reserva mitjançat l’aplicació.



 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

La xarxa connecta els principals punts d’interès d'Olesa de Montserrat a través de dos grans eixos.

Butlletí