Marató d'Estalvi Energètic a Malgrat de Mar

02/02/2023 - 18:46

La Marató d'Estalvi Energètic es posa en marxa amb la participació de tots els centres educatius de Malgrat de Mar.

Les escoles Mare de Déu de Montserrat, Marià Cubí, Fonlladosa, Vedruna i Maristes Chanel i l'Institut Ramon Turró i Darder tornen a participar en aquesta edició, que s'allargarà fins al 3 de març. Es tracta d'una nova edició d'aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia i aigua, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat hi participa des de fa set anys. 

L'any passat les escoles participants van aconseguir estalviar 5.497 kwh d'electricitat, 263 m3 d'aigua, 4.981 m3 de gas i 14.226 kg de CO2.

Cada centre aplicarà les mesures d'estalvi en funció del tipus de subministrament que fa servir a les seves instal·lacions.

La Marató d'Estalvi Energètic té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a projectes d'actuacions contra la pobresa energètica o de mitigació, o adaptació a l'emergència climàtica. 

Els objectius de la Marató són:

  • Fomentar l'ús eficient de l'energia als edificis i equipaments.
  • Sensibilitzar sobre l'emergència climàtica.
  • Estalviar en els consums dels diferents subministraments.
  • Informar i conscienciar sobre la transició energètica.
  • Sensibilitzar i informar sobre l'adaptació davant nous escenaris.
  • Conscienciar sobre la pobresa energètica.


 

Municipis: 
MaresmeMalgrat de Mar

Relacionats

Article

Les dues escoles públiques s'escalfen amb calderes de biomassa, que permetran reduir un 93% les emissions de CO2

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Article

 

Les plaques fotovoltaiques que s’instal·laran a la coberta de la pista poliesportiva Remigio Herrero serviran energia a famílies necessitades que es constitueixin en comunitat

Butlletí