Mapa d'aigua i cooperació

Font: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
23/03/2016 - 09:07

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. 

Aquest dimarts 22 de març es commemora el Dia Mundial de l'Aigua, a dia d’avui 783 milions de persones encara pateixen les conseqüències de no tenir garantit l’accés a l’aigua, 2.600 milions si parlem de sanejament.

Des del Grup de Treball de l’Aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es vol dedicar el Dia Mundial de l’Aigua a reflexionar sobre el paper de la cooperació en el camp de l’aigua. Lluny de grans projectes i obres faraòniques, la cooperació que fan els municipis amb altres pobles del món és una de les vies més eficaces per fer efectiu aquest Dret Humà, una tasca no sempre visible però imprescindible i que ens permet caminar cap a una societat més justa, solidària i cohesionada.

Per a poder visibilitzar aquesta feina, des del Grup de Treball de l’aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. El grup treballa amb l'objectiu de millorar la governança local i legitimar la cooperació en el sector aigua i sanejament a través del treball en xarxa, tot integrant actors catalans i dels països del Sud.

La web mostra els projectes de cooperació en aigua i sanejament que han iniciat els municipis catalans els darrers anys, així com l’import d’aquests projectes. Plantejant preguntes com ara si és la cooperació una prioritat, o com ha afectat la crisi econòmica en els projectes d’aigua i sanejament. També mostra els projectes segons la seva tipologia, i això permet conèixer l’evolució dels projectes de cooperació a través dels anys.

A la web es pot accedir des de l'adreça http://aiguaicooperacio.cat/


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Resum de l'exposició de l'Agència Catalana de l'Aigua amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua 2019.
Article

La Generalitat de Catalunya ha presentat la campanya ‘Estem creant un monstre’, per a conscienciar sobre la importància de la bona gestió d’aquestes deixalles, que ha comptat amb el suport de l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona

Article

L’Agència Catalana l’Aigua (ACA) commemora l’edició del Dia Mundial de l’Aigua de 2019, prestant especial atenció a la problemàtica derivada de l’ús i l’abús dels plàstics, i la seva presència a l’aigua. Per a donar a conèixer i conscienciar a la ciutadania sobre un tema tan important, es convoca per quart any consecutiu un concurs d’imatges i vídeos, a les xarxes socials, amb el lema “l’ús i l’abús dels plàstics, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes”. Segons les Nacions Unides, el plàstic representa el 90% de les escombraries existents als oceans i de seguir amb l’actual tendència es preveu que en 30 anys hi hagi més plàstics al mar que peixos.

Butlletí