Mapa d'aigua i cooperació

Font: Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
23/03/2016 - 09:07

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. 

Aquest dimarts 22 de març es commemora el Dia Mundial de l'Aigua, a dia d’avui 783 milions de persones encara pateixen les conseqüències de no tenir garantit l’accés a l’aigua, 2.600 milions si parlem de sanejament.

Des del Grup de Treball de l’Aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es vol dedicar el Dia Mundial de l’Aigua a reflexionar sobre el paper de la cooperació en el camp de l’aigua. Lluny de grans projectes i obres faraòniques, la cooperació que fan els municipis amb altres pobles del món és una de les vies més eficaces per fer efectiu aquest Dret Humà, una tasca no sempre visible però imprescindible i que ens permet caminar cap a una societat més justa, solidària i cohesionada.

Per a poder visibilitzar aquesta feina, des del Grup de Treball de l’aigua del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament es llança un mapa web que recull els projectes d’Aigua i Cooperació que realitzen els municipis del Fons Català. El grup treballa amb l'objectiu de millorar la governança local i legitimar la cooperació en el sector aigua i sanejament a través del treball en xarxa, tot integrant actors catalans i dels països del Sud.

La web mostra els projectes de cooperació en aigua i sanejament que han iniciat els municipis catalans els darrers anys, així com l’import d’aquests projectes. Plantejant preguntes com ara si és la cooperació una prioritat, o com ha afectat la crisi econòmica en els projectes d’aigua i sanejament. També mostra els projectes segons la seva tipologia, i això permet conèixer l’evolució dels projectes de cooperació a través dels anys.

A la web es pot accedir des de l'adreça http://aiguaicooperacio.cat/


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El passat 15 de març es va presentar l'Informe "Riscos i impactes de la mercantilització de l’aigua sobre el DHAS". Va participar Pedro Arrojo, com a Relator Especial sobre el Dret Humà a l’aigua i al sanejament de l’ONU, i també es van poder escoltar les propostes des del Moviment de l'Aigua i reflexions des dels municipis i operadors públics.

Article

Des de la Plataforma 'Aprofitem els Aliments' s'ofereix aquesta eina de recerca de projectes vinculats a la lluita contra el malbaratament alimentari. Al mapa podeu trobar informació sobre la iniciativa i la manera de contactar amb ells. Podeu accedir al mapa aquí.

Article
En el marc del Dia Mundial de l'Aigua 2022

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. Enguany el tema de la Dia son les aigües subterrànies: fer visible allò que és invisible.

Butlletí