Manual de producció ecològica de llavors i planters hortícoles

Redacció
10/05/2012 - 00:00

El Manual de producció ecològica de llavors i planters d'hortícoles ofereix a pagesos i pageses bases tècniques i legals per a la gestió sostenible dels cultius.

 

El Manual de producció ecològica de llavors i planters d'hortícoles consisteix en una eina que ofereix, tant a empreses productores de llavor i planter amb sistema convencional, com a agricultors o persones aficionades a l'horticultura; un marc teòric així com les bases pràctiques  per tirar endavant la seva activitat de manera sostenible. Es tracta d'un manual complert que aborda els aspectes genètics i ecològics, els processos productius, les instal·lacions, les matèries primeres, etc; que s'adreça a tot aquell que vulgui obtenir llavors o planters segons el sistema ecològic, tant si es realitza per a l'autoproducció com si la producció té com a objectiu la venda a tercers.

El Manual es publica en el marc del projecte Llavorae.cat, el qual ha estat subvencionat pel programa de Projectes Innovadors d'acord amb l'Ordre TRE/293/2010, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Com obtenir-lo?
El Manual es pot descarregar gratuïtament al blog del CEDRICAT (www.cedricat.cat), la pàgina web de l'Espai de Recursos Agroecològics (www.associaciolera.org) o bé a la secció de Producció Agrària Ecològica del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

També està disponible en format paper, a un cost de 10 €, que es pot adquirir a través de l'apartat de publicacions del web de l'Era o bé contactant amb el CEDRICAT a través de cedricat@cedricat.cat o trucant al 973484320.

Relacionats

Article

En aquest vídeo de l'ACA ens parlem de quin és el camí que ha de fer l'aigua, des que es capta del riu, de l'aqüífer, o bé es rep des d'una dessalinitzadora, abans que arribi a la teva aixeta. Un procés llarg i complex que ens ajuda a prendre consciència del valor que té l'aigua en la nostra vida.

Article

Butlletí