Manlleu ha elaborat un Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat del municipi

Ajuntament de Manlleu

16/12/2016 - 09:43

Pluja d'idees per elaborar el Pla. Font: Ajuntament de Manlleu

Aquests darrers mesos l’Ajuntament de Manlleu ha treballat en l’elaboració del Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat per el municipi de Manlleu, amb la voluntat de definir un model energètic del municipi baix en carboni i ampliar els àmbits d’aplicació del PAES incorporant especialment els diferents sectors empresarials (indústria, comerç, turisme, pagesia i serveis).

El canvi climàtic ha esdevingut un dels reptes ambientals més importants d’avui en dia i l’actual model energètic n’és la causa principal. Per fer-hi front, l’Ajuntament de Manlleu es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una Energia Sostenible local en el marc del qual disposa d’un PAES (Pla Acció Energia Sostenible) de l’any 2008 actualment vigent i en aplicació.

L’Ajuntament vol ser promotor i agent de canvi del model energètic del municipi, participant i cooperant amb la resta d’agents públics i privats del territori, i liderar, impulsar i coordinar una estratègia integral per a tot el municipi.

S’ha obtingut un document o full de ruta a executar en els propers quatre anys, amb  trenta-dues accions concretes, identificades i consensuades amb els agents impulsors. Aquest Pla posa en valor, dota de coherència i maximitza les sinèrgies de les actuacions que ja s’estan duent a terme en aquest sentit. Té una important component de potenciar les oportunitats de creació d’ocupació i de generació de nous models de negoci en l’àmbit de l’energia sostenible així com de millorar l’eficiència en les empreses existents. I en l’àmbit de la ciutadania, també té una important component social, per garantir un accés universal per a tothom als serveis energètics segurs, sostenibles i assequibles.

L'ajuntament va convidar a la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona que va participar actiuvament en la fase de recull d'idees i elaboració d'accions.

Aquest projecte ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


 

Municipis: 
OsonaManlleu

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Article

L'organisme ofereix assessorament a particulars, empreses i entitats públiques per a la transició energètica en qüestions com l'autoconsum, el vehicle elèctric o l'eficiència energètica així com orientació en les tramitacions de projectes, ajuts i autoritzacions.

Butlletí