L'oferta de la nova edició del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa creix i arriba a les 86 activitats

20/09/2017 - 07:57

De la mà de l'inici del curs escolar, es posa en marxa, un any més, el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa, que en aquesta edició incrementa el nombre d'activitats fins arribar a les 86, sumant tant les orientades a centres escolars, com les destinades al conjunt de la ciutadania.

La part més important d'aquest programa és la dels tallers escolars, amb una oferta de 38 formacions. Aquests tallers tracten aspectes diversos de l'educació mediambiental, que van des del reciclatge i el tractament de residus en general, fins a les energies netes, el soroll o l'ecologia urbana, entre d'altres. La motivació d'aquestes activitats és fer ús de les metodologies adequades per a l'alumnat per tal d'apropar als i les escolars a la sensibilitat mediambiental. Pel que fa a novetats, en l'actual edició, els tallers tractaran noves temàtiques com els animals de companyia, la convivència amb l'horticultura urbana o els camins escolars.

Les activitats per a escolars no s'esgoten amb els tallers i es completen amb visites a diverses instal·lacions, com les deixalleries, els horts urbans o el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Terrassa (CAADC); les activitats relacionades directament amb l'Anella Verda; les propostes que se centren en el Parc Natural; o les idees per desenvolupar projectes arrelats al mateix centre educatiu. En total, són 64 activitats adreçades a l'àmbit educatiu.

Però el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa també té una dimensió de propostes per al conjunt de la ciutadania. Els tallers són també en aquest cas la part fonamental, amb una marcada orientació cap al reciclatge, la reutilització i el tractament de residus. Altres activitats, com les visites a instal·lacions o les possibilitats d'aprofundir en el coneixement de l'Anella Verda, completen el programa.

El curs passat, van participar en el programa un total de 75 escoles de primària, secundària, públiques i privades concertades; 10.836 alumnes; 3 entitats en l'àmbit de la ciutadania; i 183 ciutadans i ciutadanes. El professorat va fer una valoració molt positiva de l'oferta i de les activitats proposades.

A més d'aquestes activitats, dins del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa s'han repartit, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, unes 3.000 agendes escolars 2017-2018 del Medi Ambient i el Desenvolupament a diferents centres de secundària. Aquest recurs ajuda a educar i sensibilitzar l'alumnat sobre tots els aspectes referents a la sostenibilitat, així com també és un complement al Programa d'Educació per a la Sostenibilitat i ajuda als seus objectius.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalTerrassa

Relacionats

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Butlletí