Lliurament dels premis Bicimpuls 2022

Font: AMB

01/02/2023 - 12:00

Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l'AMB han arribat a la seva 5a edició i el 25 de gener s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwood.​

Enguany s'han presentat 14 candidatures d'empreses amb caràcter social i associacions amb projectes que fomenten l'ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona. El lliurament ha estat un esdeveniment festiu en què l'AMB fa un reconeixement a les entitats i els projectes que lideren la promoció de la bicicleta en la mobilitat quotidiana al territori metropolità. 

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha estat l'encarregat de lliurar els premis, que consisteixen en un diploma de reconeixement i un premi econòmic de 3.000 euros per a cada categoria, que s'haurà de destinar íntegrament a fer les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Dels 14 participants hi ha hagut quatre guanyadors i un accèssit:

  • La Bicicleta. Un món de possibilitats: iniciativa que vol facilitar recursos i coneixements a dones migrants o amb risc d'exclusió social per accedir als cursos de l'entitat Biciclot SCCL per aprendre a anar en bicicleta i poder accedir a l'ampli ventall de beneficis i possibilitats que aporta la bicicleta i el seu ús quotidià.
     
  • L'Arriera. Distribució ecològica: projecte de l'Associació l'Henbici centrat en la ciclologística a l'Hospitalet de Llobregat, que pot assolir els reptes de l'últim quilòmetre sostenible per reduir l'impacte ambiental de l'entrega de mercaderies i alhora reforçar els circuits curts de consum des de l'economia social.
     
  • Aula taller de medi ambient: Biciboi: recuperació de bicicletes en situació d'abandonament: projecte formatiu de la Fundació Marianao, de segones oportunitats per a joves en situació d'alta vulnerabilitat i per a bicicletes considerades deixalles. Els joves, en reparar les bicicletes, n'allarguen la vida útil i les retornen a la comunitat. En paral·lel, els joves reben una nova oportunitat formativa després de patir situacions de fracàs escolar.
     
  • La Gran Ciclopedia Ilustrada: projecte de la il·lustradora Karin du Croo que recopila vocabulari, girs lingüístics, expressions i argot popular utilitzats al voltant de la bicicleta. Des d'una perspectiva humorística, la Ciclopèdia vol fer palesa una cultura en creixement permanent i divulgar-la.
     
  • Accèssit per al projecte Kidical Mass 2022: Barcelona del Bicicleta Club de Catalunya (BACC). La Kidical Mass és un esdeveniment global per engrescar mainada i adults en l'ús de la bicicleta i, alhora, reclamar la millora de la infraestructura ciclista i la pacificació dels carrers per promoure la mobilitat ciclista a la ciutat.
     

 

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Butlletí