Lliurament dels premis Bicimpuls 2022

Font: AMB

01/02/2023 - 12:00

Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l'AMB han arribat a la seva 5a edició i el 25 de gener s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwood.​

Enguany s'han presentat 14 candidatures d'empreses amb caràcter social i associacions amb projectes que fomenten l'ús de la bicicleta a la metròpolis de Barcelona. El lliurament ha estat un esdeveniment festiu en què l'AMB fa un reconeixement a les entitats i els projectes que lideren la promoció de la bicicleta en la mobilitat quotidiana al territori metropolità. 

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, ha estat l'encarregat de lliurar els premis, que consisteixen en un diploma de reconeixement i un premi econòmic de 3.000 euros per a cada categoria, que s'haurà de destinar íntegrament a fer les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

Dels 14 participants hi ha hagut quatre guanyadors i un accèssit:

 • La Bicicleta. Un món de possibilitats: iniciativa que vol facilitar recursos i coneixements a dones migrants o amb risc d'exclusió social per accedir als cursos de l'entitat Biciclot SCCL per aprendre a anar en bicicleta i poder accedir a l'ampli ventall de beneficis i possibilitats que aporta la bicicleta i el seu ús quotidià.
   
 • L'Arriera. Distribució ecològica: projecte de l'Associació l'Henbici centrat en la ciclologística a l'Hospitalet de Llobregat, que pot assolir els reptes de l'últim quilòmetre sostenible per reduir l'impacte ambiental de l'entrega de mercaderies i alhora reforçar els circuits curts de consum des de l'economia social.
   
 • Aula taller de medi ambient: Biciboi: recuperació de bicicletes en situació d'abandonament: projecte formatiu de la Fundació Marianao, de segones oportunitats per a joves en situació d'alta vulnerabilitat i per a bicicletes considerades deixalles. Els joves, en reparar les bicicletes, n'allarguen la vida útil i les retornen a la comunitat. En paral·lel, els joves reben una nova oportunitat formativa després de patir situacions de fracàs escolar.
   
 • La Gran Ciclopedia Ilustrada: projecte de la il·lustradora Karin du Croo que recopila vocabulari, girs lingüístics, expressions i argot popular utilitzats al voltant de la bicicleta. Des d'una perspectiva humorística, la Ciclopèdia vol fer palesa una cultura en creixement permanent i divulgar-la.
   
 • Accèssit per al projecte Kidical Mass 2022: Barcelona del Bicicleta Club de Catalunya (BACC). La Kidical Mass és un esdeveniment global per engrescar mainada i adults en l'ús de la bicicleta i, alhora, reclamar la millora de la infraestructura ciclista i la pacificació dels carrers per promoure la mobilitat ciclista a la ciutat.
   

 

Relacionats

Article
Foto: Tjerk van der Meulen.

Foto: Tjerk van der Meulen.

Els alumnes del IES Vidal i Barraquer lliuren a l’Ajuntament de Tarragona el projecte Civicleta

Article

El bicibús consisteix en grups d’infants que es mouen amb bicicleta cap a l’escola acompanyats de persones adultes, amb un recorregut definit, amb parades establertes i amb horaris de pas, de la mateixa manera que faria un autobús

Article

Els objectius del nou PMQA, centrats en l'horitzó de l'any 2025, es basen a reduir les emissions en un 15%, respecte a les registrades l'any 2019, complint així amb l'acord derivat de la tercera Cimera de l'Aire de Catalunya, i inclou els valors guia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), actualitzats el 2021.

Butlletí