Llavaneres redueix a la meitat el consum i els costos de l'enllumenat públic

30/09/2017 - 08:54

L’Ajuntament, gràcies a la substitució de 2.000 punts de llum per tecnologia LED, aconseguirà un estalvi de 80.000€ l'any.

Llavaneres ha reduït, de gener a agost de 2017 en comparació amb els mateixos mesos de 2016, un 47% el consum elèctric de l’enllumenat viari i un 52% els costos d’aquesta infraestructura. Així mateix, la substitució de les llumeneres ha suposat una reducció en un percentatge similar en el consum i en el cost per habitant, passant  de 69,6 kWh per habitant a 37,7 kWh i d’11,20 euros per habitant a 5,5.

Amb aquesta acció, Llavaneres contribueix a una important reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle, en compliment dels objectius marcats pel Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES) d’una reducció del 20% a l'emissió de gasos d’efecte hivernacle en el període 2010-2020. El regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, Josep Ruiz, explica que, gràcies a la tecnologia LED, “el municipi també podrà reduir els treballs de manteniment o l’encesa immediata i s’aconseguiran, així, millores en la reproducció cromàtica, en la uniformitat de la il·luminació i en la nul·la contaminació lumínica de l’entorn”.

L’Ajuntament, a través de l’adjudicació a l’empresa Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas (SICE) i gràcies a les subvencions de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE), va renovar 2.000 punts de llum al municipi per noves lluminàries de tecnologia LED. Amb aquestes obres, que van suposar un cost de 630.000 euros, s’espera millorar l’eficiència energètica al poble i un estalvi de 80.000 euros l’any. Actualment, restaran uns 800 punts de llum al municipi amb altres tecnologies de diversa tipologia.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeSant Andreu de Llavaneres

Relacionats

Article

D'octubre a desembre es renovaran més d'un miler de lluminàries

Notícia

Els treballs s'estan fent durant aquest mes de setembre gràcies a l'ajut concedit pels fons europeus FEDER.

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Butlletí