L'Hospitalet incorpora bicicletes elèctriques plegables per a ús intern del personal municipal

15/03/2017 - 15:05

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha incorporat sis bicicletes elèctriques plegables a la seva flota com a mitjà de transport per a ús dels treballadors municipals en les seves tasques diàries. Les bicicletes són als diferents edificis municipals de la ciutat per tal que el personal de l’Ajuntament pugui utilitzar-les en els seus desplaçaments per motius de feina.

Aquesta cessió ha estat possible gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i la direcció de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’AMB, per incrementar la participació modal de la bicicleta als municipis de la regió metropolitana.

Amb aquest darrer lliurament, l’Ajuntament de L’Hospitalet disposa ja de 21 bicicletes (dotze d’elèctriques —sis de les quals són plegables— i nou de mecàniques) i 54 persones usuàries registrades que fan ús d’aquest servei de préstec intern.

El conveni signat amb l’AMB ve a reforçar les actuacions del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) 2015-2020 relatives a la reducció de desplaçaments en vehicles motoritzats en la mobilitat interna dels ciutadans i a l’impuls de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Aquestes actuacions es complementen amb l’execució de carrils nous per a bicicletes i la definició dels itineraris pedalables de la ciutat.

Foment de la bici al Districte Econòmic

També dins de les actuacions de foment d’aquest vehicle no contaminant, ha entrat ja en vigor el conveni de col•laboració signat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i les empreses Antonio Puig, Corporació LDL, Ara Vinc, Nubiola Pigmentos, Reference Laboratory i Materias Químicas per afavorir l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport per anar a la feina.

Per dur a terme aquesta prova pilot, l’AMB ha facilitat a aquestes empreses ubicades al Districte Econòmic Granvia L’H un total de 25 bicicletes, amb l’objectiu de reduir-hi els nombrosos desplaçaments en vehicle privat i substituir-los per d’altres que incloguin la bicicleta, anar a peu o el transport públic.

Per la seva banda, l’Ajuntament de L’Hospitalet realitzarà tres sessions de formació als treballadors usuaris i els aportarà informació sobre funcionament, mecànica i manteniment de bicicletes, seguretat viària, recorreguts i aparcaments segurs al voltant dels centres de treball i connexions amb el transport públic.

L’Ajuntament també es compromet a fer actuacions d’ampliació i manteniment de la xarxa de vies pedalables i millora de la senyalització, així com estudiar la possibilitat d’augmentar l’actual oferta d’aparcaments segurs de bicicletes al Districte Econòmic. Aquestes mesures formen part del Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet (PMUS) 2015-2020.

Per part de les empreses signants del conveni, hi ha el compromís de promoure la implantació d’aquesta iniciativa entre els seus treballadors i de facilitar-los aparcaments segurs de bicicletes dins del recinte de les empreses, com a alternativa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient a l’ús actual majoritari del vehicle privat a la zona. 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La vicealcaldesa de Reus i presidenta de la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible, Noemí Llauradó; i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han presentat aquest dimecres, 17 de febrer en roda de premsa la planificació del Govern de Reus de desplegament del Pla Específic de la Bicicleta pels propers anys. L’Ajuntament té previst invertir més d’1 milió d’euros en la construcció d’uns 30km de carril bici en el que queda del mandat, fins el 2023.

Article

Es tracta d’un espai d’ús gratuït que està equipat amb totes les eines necessàries per a fer petites reparacions i tasques de manteniment de les bicicletes

Butlletí