L'Hora del Planeta

Donem la volta al planeta en equip
14/03/2023 - 09:24

El dissabte 25 de març del 2023, de 20:30 a 21:30, apaga la llum

Un símbol: apagar la llum una hora

L'Hora del Planeta és una campanya de WWF que va començar el 2007 a Sidney, Austràlia, amb el gest simbòlic d'apagar la llum durant una hora com a mostra de la lluita contra el canvi climàtic. Deu anys després, s'ha convertit en la iniciativa mundial en defensa del medi ambient i una crida a mobilitzar-se i a actuar de manera constructiva en defensa del nostre amenaçat Planeta.

Avui dia, molts anys després, mobilitza milions de persones a gairebé 200 països un dia a l'any. Aquest dia, ens recorda que la natura és el nostre sistema de suport vital, que ens brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem i que l' hem de defensar ara per salvaguardar la salut del nostre planeta i, alhora, la nostra pròpia salut i benestar. 

El 2023, a més de mantenir el gest simbòlic d'apagar la llum el dia 25 de març de 20.30 a 21.30h, et proposem un nou repte que quedis començar ja mateix!

 

Donem la volta al planeta en equip

Et convidem a participar, per segon any consecutiu, a la iniciativa #KMPorElPlaneta #VueltaAlPlaneta. Un repte que amb l‟esport i els seus valors envia un missatge d'esperança i fomenta el treball en equip, ja que amb l'esforç de tota la societat, de les empreses, de les institucions… es pot guanyar la carrera més important de les nostres vides. La cursa de l?emergència climàtica.

Sabem que els propers 7 anys són crucials per mantenir-nos dins dels límits planetaris i per sota del llindar climàtic d'1,5 °C ; altrament, passarem a un estat de degradació ambiental irreversible i canvi climàtic desbocat.

El temps corre de pressa i en contra nostra. L'Hora del Planeta 2023 alerta que cal actuar de forma ràpida i decidida. Aquesta dècada ha de ser el punt d'inflexió on reconeguem el valor de la natura i en prioritzem la recuperació al costat de la del nostre clima.

 

Guanyem junts aquesta cursa! Fem una gesta en equip!

Pots sumar els teus quilòmetres ja mateix a aquesta mateixa pàgina.

 

Un moviment de solidaritat

Aquest any, l'Hora del Planeta tindrà lloc en  un moment molt difícil a causa del conflicte a Ucraïna i la crisi humanitària  que provoca. Els nostres cors i pensaments estan amb totes les persones afectades.

L'Hora del Planeta es va crear precisament per unir el món i recolzar les persones i el planeta. Per aconseguir pau i harmonia entre els éssers humans i la natura. 


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Acte
23/03/2024 - 20:30

Butlletí