Les instal·lacions fotovoltaiques es multipliquen a Caldes de Montbui

06/02/2023 - 08:38

El nombre d’instal·lacions fotovoltaiques a Caldes es multiplica per 8 en tan sols 2 anys. El 2022 l’Ajuntament va rebre 212 comunicacions per instal·lar plaques fotovoltaiques a Caldes de Montbui. La xifra multiplica per 8 el nombre de llicències registrades el 2020, que van ser 26

La transició energètica a Caldes de Montbui ja és una realitat que constaten les dades de les instal·lacions fotovoltaiques dels últims anys. En tan sols 2 anys, s’ha multiplicat per 8 el nombre de comunicacions-llicències per la instal·lació de plaques fotovoltaiques que ha rebut l’Ajuntament. En concret, el 2022 es van presentar 212 comunicacions d’instal·lacions fotovoltaiques al municipi, una xifra que contrasta amb les 26 que es van dur a terme el 2020. El creixement també és significatiu si es compara amb les dades de llicències per instal·lar plaques fotovoltaiques que es van presentar el 2021. En aquest cas, s’ha multiplicat per 3.

Aquestes dades confirmen l’aposta per part de la ciutadania i de les empreses per l’energia fotovoltaica. Un fet que s’afegeix a l’aposta de l’Ajuntament per l’autoconsum a través del projecte de La CEL (Comunitat Energètica Local), que actualment ja disposa de 6 instal·lacions en funcionament.

Aquest interès creixent per la transició energètica també es fa palès en les dades d’atencions efectuades des de l’Oficina d’Acció Climàtica. En tan sols un any ha passat de les 176 atencions ciutadanes que es van fer el 2021 a les més de 600 que s’han dut a terme durant el 2022.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalCaldes de Montbui

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Rubí, a través de la unitat Rubí Brilla, vol encoratjar les comunitats de propietaris a apostar per l’autoconsum

Article

Caldes de Montbui lidera el rànquing d’ajuntaments de Catalunya amb més Potència Fotovoltaica Instal·lada col·lectiva amb 221 kW a l’octubre, per davant de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

És el segon municipi amb més instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic d'Osona, només superat per Vic

Butlletí