Les factures d'electricitat. Tens dubtes? A Vic t'ho expliquen

11/05/2021 - 09:00

En aquest vídeo de l'Ajuntament de Vic es desxifra la factura d'electricitat i s'expliquen els conceptes claus que cal tenir en compte.

 

L’Ajuntament de Vic ha activat la campanya “L’energia a casa” per fomentar l’eficiència i l’estalvi energètic.

Tres vídeos ensenyaran com estalviar i a entendre les factures de l’electricitat, el gas i l’aigua

Oferir recursos per augmentar l’estalvi i fomentar l’eficiència energètica és l’objectiu de “L’energia a casa”. La campanya iniciada per l’Ajuntament de Vic ajuda a optimitzar el consum energètic i aprendre a llegir les factures i els contractes de subministraments per reduir costos, entre d’altres.

L’energia a casa” està formada per tres vídeos en format pedagògic –les factures d’electricitat, les factures de gas i les factures d’aigua- on s’hi detallen els conceptes bàsics per entendre les factures i optimitzar els contractes de subministraments a la llar i a la comunitat.

Cadascun dels vídeos desglossarà la factura per poder comprendre què conté i què és el que es paga, així com les principals mesures per fomentar l’estalvi i l’eficiència.

 

Ajuts per entendre les factures d’electricitat

El primer vídeo de la campanya “L’energia a casa” ajuda a entendre les factures d’electricitat i explica els conceptes claus a tenir en compte per comprendre què es paga i de quina manera.

A més, es desxifra d’on surt l’energia que s’utilitza a la llar, la potència, què és un cost fix, quin paràmetre estableix quants electrodomèstics podem tenir funcionant al mateix temps, les tarifes horàries i quines són les més adients per estalviar energèticament a casa.

També s’hi exposen els tipus d’impostos i on s’apliquen, així com altres conceptes de serveis extres que poden encarir la factura, els drets del consumidor i de la companyia i quines ajudes existeixen per la rebaixa de les factures.


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaVic

Relacionats

Article

La instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’escola Guillem de Mont-rodon i a la llar d’infants dels Caputxins ha estat el projecte guanyador de la cinquena edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Vic.

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Article

Què canvia a la nova factura elèctrica? Com t'afecta? Aquesta infografia de l'ICAEN et dona respostes.

Butlletí