Les escoles de l'Hospitalet de Llobregat s'apropen al riu

Font: Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

28/03/2023 - 09:35

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua amb diversos tallers d'educació ambiental, a l'esplana de padrins, amb l'objectiu d'apropar i conscienciar de la importància d'aquest espai natural. 

Prop de 800 alumnes celebren la Festa dels Padrins del Riu Llobregat


Les escoles padrines del riu han organitzat diversos tallers d’educació ambiental adreçats als alumnes que han assistit a la vuitena edició de la Festa dels Padrins del Riu. Aquesta trobada, que ha aplegat prop de 800 alumnes, té com a objectiu apropar els alumnes a aquest espai natural tan a prop de la ciutat.

Enguany, com a novetat, els alumnes del Grau Mig de Guia en el Medi Natural, del Centre d’Estudis Joan XXIII, han organitzat una gimcama per tot el recorregut fins arribar a l’esplanada de la llera del riu i també s’han encarregat d’acompanyar les escoles als diferents tallers.

Altres centres educatius, com l’Institut Mercè Rodoreda, han preparat tallers d’anàlisi de control de qualitat de l’aigua amb les mostres que havien recollit del mateix riu pocs minuts abans.

La vuitena edició de la Festa dels Padrins ha estat molt marcada per la situació de sequera. Els alumnes semblaven conscienciats sobre l’estalvi d’aigua. La dinamitzadora del Casalet, Alba Sanuy, ha explicat “que l’estalvi d’aigua no només el podem fer tancant l’aixeta, sinó que hem de ser conscients també dels productes que consumin. Com per exemple, la carn o els advocats, que comporten un consum d’aigua molt elevat”.

 

La ciutadania també s'acosta al riu

Prop d'un centenar de persones ens vam trobar el diumenge 26 de març a l'esplanada de Padrins per commemorar el Dia Mundial de l'Aigua. Van gaudir d'una caminada popular; una pedalada per la llera; tallers d'educació ambiental sobre espècies invasores, cicles de l'aigua, deixalles i una novetat com és l'activitat de ciència ciutadana "Llegim el riu". L'activitat va comptar amb el suport d'entitats com L'Henbici, Biosfera, Centre d'Estudis de l'Hospitalet, centres educatius de la ciutat, l'Ajuntament, el Casalet, l'Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona.


 

Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Les Escoles Sostenibles de l'Hospitalet de Llobregat s'han tornat a trobar per celebrar l'acte de cloenda del curs.

Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Article

Prop de 5.500 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’ durant aquest curs escolar. Els alumnes han procedit d’una norantena de centres educatius de 33 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí