Les escoles de la Mancomunitat La Plana celebren la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

04/01/2019 - 09:35

Els centres educatius de la Mancomunitat La Plana han realitzant diverses accions i activitats de sensibilització, en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, adreçades als alumnes i a tota la comunitat educativa.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que aquest any ha arribat a la desena edició, va tenir lloc del 17 al 25 de novembre del 2018 amb l'objectiu d'organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Es tracta d'una iniciativa per donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles arreu d'Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (en consum, en producció...).

Els centres educatius de la Mancomunitat La Plana han realitzant diverses accions i activitats de sensibilització, en motiu d'aquesta setmana, adreçades als alumnes i a tota la comunitat educativa com per exemple:

Escola Joan XXIII dels Hostalets de Balenyà: hi han participat els alumnes d'educació infantil amb l'activitat del conte Quina llauna!, i els alumnes de 3r amb el joc El Mercat sobre compra sostenible. També han realitzat altres activitats com un treball sobre les ecoetiquetes.

Escola Mossèn Cinto de Folgueroles: participació a la 13a Setmana de Medi Ambient de Folgueroles amb diverses activitats de sensibilització sobre la prevenció de residus, les energies renovables i l'ús responsable de l'aigua.

Escola Farigola de Seva: els alumnes més menuts, d'educació infantil, han gaudit del conte Quina llauna!, aprenent a classificar les deixalles als cubells corresponents i també la importància de reciclar els residus per convertir-los en nous recursos.

Institut de Tona: hi ha participat organitzant un mercat d'intercanvi solidari de roba, llibres, videojocs i complements. Els alumnes de 1r i 2n d'ESO han fet tallers per reflexionar sobre el consum i la generació de residus. A 1r d'ESO han jugat al joc El Mercat i els alumnes de 2n d'ESO han realitzat un taller sobre consumisme, plantejant-se reptes per ser més sostenibles.

Escola Vedruna de Tona: hi ha participat fent una acció molt innovadora, el plogging, consistent en córrer i netejar les deixalles d'un espai natural, en aquest cas el turó del Castell de Tona.

Escola Els Castanyers de Viladrau: hi ha participat fent una neteja de residus del bosc proper a l'escola.

Ha estat una setmana molt participativa i que ha permès reflexionar sobre la importància de canviar els nostres hàbits i tendir cap a la generació de residu zero.


 

Municipis: 
Osona

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

La convocatòria del premi ja està oberta i està adreçada principalment als centres educatius del conjunt del país. Hi pot participar des de l’alumnat que cursa tercer cicle d’educació primària fins a estudiants universitaris. També s’hi poden inscriure entitats i institucions. Els participants han de presentar un clipmetratge de dos minuts de durada com a màxim i tenen temps de fer-ho fins al 26 de març. La dotació del Premi és de 5.000 euros.

Butlletí