Les deixalleries mòbils del Bages recolliran ‘smartphones’ que es destinaran a donar suport als refugiats

23/11/2016 - 16:44

Del 19 de novembre al 19 de desembre les deixalleries mòbils de la comarca i Casa Flors Sirera de Manresa recolliran telèfons mòbils per destinar-los al projecte solidari d’abast internacional Alarm Phone.

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el Consorci del Bages per a la gestió de residus i l’Ajuntament de Manresa, posen en marxa una campanya de recollida de telèfons mòbils, d’abast comarcal, per destinar-los al projecte solidari Alarm Phone.

Es tracta d’un projecte d’abast internacional, sorgit de l’ONGD Watch the Med, per donar suport a les persones refugiades. El voluntariat de l’entitat recull ‘smartphones’ i els reutilitza per ajudar les persones que arrisquen la seva vida al mar. Cada un rep un mòbil abans d’iniciar el trajecte, amb l’objectiu que es pugui comunicar si hi ha problemes durant la ruta.

Tothom qui disposi d’’smartphones’ que ja no utilitzi i els vulgui donar al projecte, els pot portar, entre els dies 19 de novembre i 19 de desembre, a les deixalleries mòbils del Consorci, que fan ruta pels municipis consorciats. Les deixalleries tindran uns contenidors retolats i dedicats específicament a aquesta recollida, on els usuaris podran dipositar els seus mòbils, després d’haver signat un full de cessió. Es poden consultar els horaris i ubicacions de les deixalleries mòbils aquí. 

En el cas de Manresa, a més, la recollida també es farà a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera (al carrer Saleses, 10). Es demana als usuaris que esborrin totes les seves dades i arxius personals dels telèfons abans de portar-los als punts de recollida.

Les persones refugiades que reben un ‘smartphone’ d’aquest projecte tant poden avisar en cas de necessitar rescat com en moments de desesperació per rebre suport moral. En molts casos, la localització per GPS ha estat clau per salvar la vida d’aquestes persones.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesManresa

Relacionats

Article

En aquests moments hi ha 49 caixes niu instal·lades a diversos sectors de la ciutat. Un informe de l’Ajuntament de Manresa n’ha constatat l’ocupació de 27 durant aquest 2019. El projecte de caixes niu va arrencar l’any 2017 i té l’objectiu d’afavorir la reproducció d’espècies d’ocells insectívors per combatre la processionària a la ciutat de Manresa

Article
Contenidors a la cantonada del Passeig amb carrer de la Sèquia | GSV

Contenidors a la cantonada del Passeig amb carrer de la Sèquia | GSV

 Entre la recollida amb contenidors o porta a porta i les aportacions a deixalleries, la ciutadania recicla un 42,2% dels residus que genera

Article

El 4 d’abril a Brussel·les representants dels municipis de Manresa i Sabadell han participat a la conferència de cloenda del projecte UrbanWins del qual són socis del grup pilot. Aquest projecte, en marxa des del juny de 2016 i finançat pel programa de recerca i innovació de la UE Horitzó 2020, ha estudiat com les ciutats consumeixen recursos i productes, i com eliminen els residus produïts, per tal de desenvolupar i provar plans i solucions innovadores dirigides a millorar la prevenció i la gestió dels residus.

Butlletí