Les deixalleries mòbils del Bages recolliran ‘smartphones’ que es destinaran a donar suport als refugiats

23/11/2016 - 16:44

Del 19 de novembre al 19 de desembre les deixalleries mòbils de la comarca i Casa Flors Sirera de Manresa recolliran telèfons mòbils per destinar-los al projecte solidari d’abast internacional Alarm Phone.

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, el Consorci del Bages per a la gestió de residus i l’Ajuntament de Manresa, posen en marxa una campanya de recollida de telèfons mòbils, d’abast comarcal, per destinar-los al projecte solidari Alarm Phone.

Es tracta d’un projecte d’abast internacional, sorgit de l’ONGD Watch the Med, per donar suport a les persones refugiades. El voluntariat de l’entitat recull ‘smartphones’ i els reutilitza per ajudar les persones que arrisquen la seva vida al mar. Cada un rep un mòbil abans d’iniciar el trajecte, amb l’objectiu que es pugui comunicar si hi ha problemes durant la ruta.

Tothom qui disposi d’’smartphones’ que ja no utilitzi i els vulgui donar al projecte, els pot portar, entre els dies 19 de novembre i 19 de desembre, a les deixalleries mòbils del Consorci, que fan ruta pels municipis consorciats. Les deixalleries tindran uns contenidors retolats i dedicats específicament a aquesta recollida, on els usuaris podran dipositar els seus mòbils, després d’haver signat un full de cessió. Es poden consultar els horaris i ubicacions de les deixalleries mòbils aquí. 

En el cas de Manresa, a més, la recollida també es farà a la Casa per la Pau i la Solidaritat Flors Sirera (al carrer Saleses, 10). Es demana als usuaris que esborrin totes les seves dades i arxius personals dels telèfons abans de portar-los als punts de recollida.

Les persones refugiades que reben un ‘smartphone’ d’aquest projecte tant poden avisar en cas de necessitar rescat com en moments de desesperació per rebre suport moral. En molts casos, la localització per GPS ha estat clau per salvar la vida d’aquestes persones.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesManresa

Relacionats

Notícia

La nova reixa i el sistema de malles instal·lats a inicis d'any al sobreeixidor de sota la Seu ha aconseguit retenir 160 quilos de residus sòlids, acumulats sobretot durant les darreres pluges. L’Ajuntament de Manresa ha substituït ara les malles per unes de noves.

Notícia

La sessió, celebrada al Palau Firal de Manresa, ha comptat amb l’assistència de prop de 40 persones entre professionals tècnics municipals i representants d’empreses. A la presentació de la Borsa de Subproductes de Catalunya s’ha convidat a representants de les associacions d’empreses industrials de la comarca perquè coneguin i difonguin l’eina entre els seus associats.

Article

L’Ajuntament de Manresa ha publicat l’informe final sobre “El Repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Manresa”, que conté 175 fites locals per al 2030, repartides en cadascun dels ODS, entre les quals garantir un sostre digne per a tothom, treballar per eradicar la pobresa energètica, la creació de més zones verdes urbanes i el foment de la mobilitat a peu. L’objectiu de l’informe és alinear els plans i polítiques municipals amb cadascun dels 17 objectes de l’Agenda, seguint el mandat de l’ONU. En el cas de Manresa, s’ha afegit un 18è ODS, el de Cultura. El document s’ha elaborat a partir del procés participatiu amb la ciutadania i amb els agents locals, que van establir dos reptes prioritaris: que no hi hagi cap persona sense un sostre digne ni un subministrament de serveis bàsics eficaç i fomentar les energies renovables a Manresa.

Butlletí