Les deixalleries mòbils de Viladecans, més sostenibles

13/02/2023 - 09:58

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El servei de deixalleries mòbils permet no haver d’anar a la Deixalleria Municipal a dipositar els residus de petit volum que han de ser tractats de manera especial i no es poden deixar als contenidors del carrer. Per exemple, bombetes, piles, càpsules de cafè, material informàtic o petits electrodomèstics, així com estris de cuina, oli de cuina usat i roba vella.

El servei compta amb dos circuits: un que fa l’Ajuntament de dilluns a divendres instal·lant-lo cada matí o tarda en set punts diferents i un altre a càrrec de l’AMB només els dijous, que visita set barris en una franja horària determinada.

L’ús de tots els serveis de deixalleria (fixa i mòbil) té incentius econòmics. I és que es poden obtenir descomptes de fins al 14 % en la taxa de tractament de residus que es paga dins de la factura de l’aigua.

Més informació


 

Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Article

Amb l'objectiu d'apropar la deixalleria municipal a cada barri, per fomentar la recollida de residus especials.

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí