Les deixalleries mòbils de Viladecans, més sostenibles

13/02/2023 - 09:58

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El servei de deixalleries mòbils permet no haver d’anar a la Deixalleria Municipal a dipositar els residus de petit volum que han de ser tractats de manera especial i no es poden deixar als contenidors del carrer. Per exemple, bombetes, piles, càpsules de cafè, material informàtic o petits electrodomèstics, així com estris de cuina, oli de cuina usat i roba vella.

El servei compta amb dos circuits: un que fa l’Ajuntament de dilluns a divendres instal·lant-lo cada matí o tarda en set punts diferents i un altre a càrrec de l’AMB només els dijous, que visita set barris en una franja horària determinada.

L’ús de tots els serveis de deixalleria (fixa i mòbil) té incentius econòmics. I és que es poden obtenir descomptes de fins al 14 % en la taxa de tractament de residus que es paga dins de la factura de l’aigua.

Més informació


 

Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

El Consell Comarcal del Berguedà i ajuntaments com els de Berga, Girona, Castelldefels, Vila-seca, Cambrils fins a 140 ciutats de l’estat s’han unit un any més al Dia Mundial contra el càncer de mama, participant en la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre a Espanya. 

Butlletí