Les burilles es converteixen en paperetes de vot per sensibilitzar sobre la neteja als carrers

05/09/2017 - 11:35

Llençar les burilles de cigarreta en un cendrer es un gest molt senzill que ajuda a mantenir els carrers nets. Ara, també serveix per votar sobre gustos i aficions a Barcelona. Durant l'estiu una vintena d’informadors ambientals han sortit pels carrers i places de Barcelona amb una iniciativa engrescadora adreçada als veïns i veïnes que fumen.

Els informadors recorren els diferents districtes de la ciutat apropant-se als llocs més concorreguts pels fumadors i fumadores, com per exemple, portes d’edificis d’oficines, terrasses dels bars, places, etc., amb cendrers portables. El cendrer amb forma d’urna està decorat amb preguntes sobre aficions, gustos i preferències i serveix perquè els participants votin la seva opció dipositant la seva punta de la cigarreta com si fos una papereta.

Així, els informadors s’adrecen als fumadors fent preguntes senzilles,  com per exemple, ‘Prefereixes el mar o la muntanya?’ o altres qüestions pròpies del reconeixement dels espais públics del districte on es troben. L’objectiu d’aquesta acció és promoure la corresponsabilitat ciutadana en la neteja dels espais públics d’una manera participativa, concretament amb la problemàtica de les burilles que es llencen al terra.

L’equip d’informadors ambientals estaran fent aquesta acció de sensibilització als carrers de Barcelona durant tot aquest mes d’agost i a partir del setembre se seguirà realitzant de manera intermitent fins el febrer del 2018.

Una punta de cigarreta triga entre 8 i 10 anys a degradar-se

Aquestes, no només embruten els espais públics, sinó que poden ser arrossegades per la pluja fins arribar a camps, rius o les platges on, amb el temps, alliberen contaminants  com l’arsènic o el níquel.

Per aquest motiu, és important llençar les burilles ben apagades a les papereres o contenidors de la resta,  ja que a dia d’avui no són reciclables.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Article
Una iniciativa pionera que fomenta la protecció de les abelles al Parc Natural de Collserola

Ubicat al Parc Natural de la Serra de Collserola, el cementiri ha posat en marxa un projecte pedagògic únic al país per conscienciar sobre el paper clau d’aquests insectes en l’ecosistema i sobre la biodiversitat.

Les abelles són espècies pol·linitzadores molt importants per als ecosistemes, que en entorns urbans es troben fortament amenaçades per l’acció humana i la contaminació atmosfèrica

Butlletí