Les activitats d'educació ambiental del Consorci del Bages per a la gestió de residus han arribat a 8.000 alumnes el curs passat

15/07/2018 - 08:29

Les activitats pedagògiques d’educació ambiental liderades pel Consorci del Bages per a la gestió de residus  –que inclouen el programa d’educació ambiental i les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola”- han arribat a gairebé 8.000 alumnes aquest darrer curs.

El programa d’educació ambiental –que es fa conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages- inclou visites al Parc ambiental de Bufalvent, al Parc del Secà i a les deixalleries, xerrades, tallers, ambientalització i assessorament de centres educatius, préstec de material, etc. En el marc d’aquest programa s’han dut a terme 119 actuacions per a un total de 3.287 alumnes. Gairebé 2.500 han participat en les diferents visites i 800 han fet tallers com “Cada residu al seu lloc”, “Les propietats del materials” o “Reciclem l’oli fent sabó”.

Per altra banda, dins el programa “La deixalleria mòbil va a l’escola”, s’han visitat 34 centres del Bages i el Moianès, s’han registrat 875 entrades de residus i s’han fet 308 activitats diferents en les quals han participat 4.693 alumnes.

A més, recentment s’ha fet la cloenda d’una nova edició dels Projectes compartits sobre residus en què 2 escoles i gairebé 110 alumnes han estat desenvolupant, durant el curs, un projecte transversal sobre la necessitat de reciclar.

L’objectiu de totes aquestes activitats pedagògiques, un dels puntals estratègics del Consorci del Bages, que es van iniciar l’any 2005, és conscienciar els infants i joves de l’impacte que té la generació de residus, perquè, des de ben petits, tinguin clar que és necessari reciclar i reduir residus.


 

Municipis: 
Bages

Relacionats

Article

Dijous 31 de març s'ha presentat a la plaça de la Vila la nova campanya de recollida de voluminosos 'El carrer no és un traster'. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, i el primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa, que han explicat com funciona el nou servei de recollida de mobles i trastos vells. Aquest incorpora millores per assegurar la correcta recollida de residus i el seu posterior reciclatge.

Article

L’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els centres educatius de la ciutat, ha engegat un projecte per tal que l’alumnat d’ESO de la ciutat identifiqui els rius d’orenetes, falciots i ballesters que nien als edificis de la ciutat i en facilitin la protecció municipal. El projecte, que començarà amb una prova pilot a la Salle de Manresa, té l’objectiu de conservar la biodiversitat urbana de Manresa i fomentar la conscienciació de l’alumnat sobre la importància de preservar-la, ja que és un patrimoni cada cop més valorat pels seus beneficis ambientals i socials.

Article
La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

La regidora Anna Crespo, amb els poetes Bernardo Atxaga, Chus Pato i Manuel Forcano

Diferents personalitats del món del pensament, literatura, art o ciència, entre d’altres apadrinaran un arbre de l’espècie platanus x hispànica plantat al Pont Nou de Manresa, a tocar del riu Cardener, amb la voluntat de crear identitat i fomentar un vincle amb la ciutat.

Butlletí