L'Ajuntament de Ripoll vol acabar amb l'ús incívic dels contenidors

19/07/2019 - 08:00

El consistori es planteja sancionar a aquells ciutadans que no compleixen amb la correcta disposició de residus i escombraries

L’Ajuntament de Ripoll busca solucions per aturar els actes incívics que es repeteixen als costats dels contenidors de brossa quan es tracta del tractament dels residus al carrer i d’acumulació d’andròmines.

Un dels objectius és acabar amb aquest ús incívic que es fa dels contenidors i de l’espai públic perquè les males praxis fan que es degradi l’entorn visual. El consistori explica que el no compliment de les normes establertes pel que fa a la correcta disposició dels residus i les escombraries, suposen un increment en el cost de la despesa de neteja, que s’afronta amb diners de la ciutadania.

Malgrat les campanyes de l'Ajuntament per incentivar el civisme, el reciclatge i la recollida correcta el resultat és millorable. En aquest sentit, el consistori es planteja fer un pas més, i davant aquells casos en què els veïns i comerços deixin les escombraries, cartons i andròmines en els llocs no indicats, es farà una recerca per trobar-ne el propietari per poder conscienciar abans d’imposar una sanció.

Des de l'Ajuntament agraeixen a tothom que s’han adaptat al nou emplaçament dels contenidors així com a comerços i establiments que han modificat la disposició de les deixalles i del cartonatge, i demana la implicació ciutadana per tenir un entorn net i salubre.


 

Categories: 
Municipis: 
RipollèsRipoll

Relacionats

Article

El nou model de recollida de residus ha de servir per donar un millor servei als vilatans de Ripoll. El consistori afirma que els nous contenidors són més voluminosos que els actuals. Per tant, tenen una capacitat més gran per emmagatzemar residus, amb la voluntat d’acabar amb "el col·lapse que s’ha detectat en els darrers temps", segons ha explicat Joaquim Colomer, cap de l'Àrea de Serveis al Territori.

Article

El consistori ha instal·lat dispensadors d’aigua i ha repartit ampolles d’alumini als treballadors i treballadores del consistori

Article

La iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, serà divendres 22 de novembre a les 16 h i està impulsada per Andròmines i Deriva 360 dins la campanya ‘El carrer no és un cendrer’.

Butlletí