L'Ajuntament de Ripoll vol acabar amb l'ús incívic dels contenidors

19/07/2019 - 08:00

El consistori es planteja sancionar a aquells ciutadans que no compleixen amb la correcta disposició de residus i escombraries

L’Ajuntament de Ripoll busca solucions per aturar els actes incívics que es repeteixen als costats dels contenidors de brossa quan es tracta del tractament dels residus al carrer i d’acumulació d’andròmines.

Un dels objectius és acabar amb aquest ús incívic que es fa dels contenidors i de l’espai públic perquè les males praxis fan que es degradi l’entorn visual. El consistori explica que el no compliment de les normes establertes pel que fa a la correcta disposició dels residus i les escombraries, suposen un increment en el cost de la despesa de neteja, que s’afronta amb diners de la ciutadania.

Malgrat les campanyes de l'Ajuntament per incentivar el civisme, el reciclatge i la recollida correcta el resultat és millorable. En aquest sentit, el consistori es planteja fer un pas més, i davant aquells casos en què els veïns i comerços deixin les escombraries, cartons i andròmines en els llocs no indicats, es farà una recerca per trobar-ne el propietari per poder conscienciar abans d’imposar una sanció.

Des de l'Ajuntament agraeixen a tothom que s’han adaptat al nou emplaçament dels contenidors així com a comerços i establiments que han modificat la disposició de les deixalles i del cartonatge, i demana la implicació ciutadana per tenir un entorn net i salubre.


 

Categories: 
Municipis: 
RipollèsRipoll

Relacionats

Article

A partir de l’any 2025, tots els municipis hauran de tenir taxa diferenciada i no deficitària de residus que permeti implantar una taxa justa segons el comportament de cada llar en la gestió de residus. Sallent, conjuntament amb el Consorci del Bages per a la gestió de residus, implantarà aquest nou sistema a partir del 2024.

Article

Quatre Escoles Bressol Municipals de Barcelona lideren el projecte RECOMPARTIM 2.0 que promou la reutilització i l’intercanvi de roba i objectes infantils per a un futur més sostenible i solidari

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Butlletí