L'Ajuntament de Girona disposa del "Pla Girona és Aigua"

Ajuntament de Girona
16/02/2016 - 10:25

La finalitat del “Pla Girona és Aigua” és definir el full de ruta, per als propers 10 anys, que permeti posicionar Girona com a ciutat referent en la gestió del cicle urbà de l’aigua.

L’anàlisi s'ha efectuat des de la perspectiva de diferents àmbits (Governança, Abastament, Clavegueram, Sanejament, i Medi), identificant aquells punts clau que cal reforçar per poder dotar-la d’una gestió d’excel·lència i de les infraestructures necessàries amb capacitat per absorbir, adaptar-se i recuperar-se d'un esdeveniment disruptiu.

Objectius que s'espera assolir el 2025:

  • Reforçar l'excel·lència en la gestió del cicle urbà de l'aigua.
  • Impulsar la participació de la quàdruple hèlix.
  • Posicionar Girona com a referent en l'ús, gestió i integració de l'aigua a la ciutat.

DOCUMENT Pla Girona és Aigua (PDF)

 

 

 


 

 

 

Categories: 
Municipis: 
GironèsGirona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'ajuntament de Sant Celoni és un dels guardonats en l'edició 2020 dels Premis de l'Aigua, en reconeixement per la millora de la gestió de l'espai humit de les Llobateres, preservant els valors ecològics de l'ecosistema d'aquest espai i garantint-ne la funcionalitat hidràulica.

Notícia
La instal·lació de la nova xarxa de reg automatitzada que funciona amb intel·ligència artificial | ACN

La instal·lació de la nova xarxa de reg automatitzada que funciona amb intel·ligència artificial | ACN

Girona participa en una prova pilot d'una xarxa de reg automatitzada que funciona amb intel·ligència artificial. Ho fa amb l'empresa barcelonina Aonchip, que ha desenvolupat un sistema que ja s'ha començat a testejar. Entre d'altres, calcula l'aigua necessària per al reg en funció del grau d'humitat que té el terra en aquell moment. La prova, que es fa a la plaça del Rellotge de Girona i a les dependències dels responsables del manteniment de parcs i jardins, durarà mig any. S'emmarca dins les accions del Laboratori SmartCatalonia de la Generalitat.

Butlletí