L’Ajuntament de Badalona i el grup de restauradors Forquilla Badalona posen en marxa la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’

09/04/2021 - 13:11

L’objectiu és facilitar la recollida selectiva de l’oli de cuina usat amb la col·laboració dels restaurants com a punts de recollida de proximitat i evitar la contaminació de l’aigua

Amb la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’, l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb el grup de restauradors Forquilla Badalona, pretén facilitar la recollida selectiva de l’oli que la ciutadania fa servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, i s’aboca per la pica, pot ocasionar greus problemes, tant per als ecosistemes aquàtics com per a la xarxa de clavegueram.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la població sobre aquest problema ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents gràcies a la col·laboració dels establiments de restauració del grup Forquilla Badalona. Així, a partir d’ara es recollirà l’oli domèstic usat tant a les deixalleries com a qualsevol dels establiments de restauració adherits a la campanya. Aquests establiments estaran degudament identificats amb un cartell visible des del carrer.

La campanya pren com a punt de partida els restaurants del grup Forquilla Badalona, tot i que està oberta a qualsevol establiment de restauració que hi vulgui participar. Per aquest motiu, tots els elements informatius de la campanya contenen un codi QR que us dirigirà a la web municipal on es pot trobar en qualsevol moment el llistat actualitzat dels establiments col·laboradors, així com informació general sobre la campanya. Aquesta web és: https://bit.ly/3eSOJQ4

La col·laboració ciutadana en la recollida d’oli domèstic usat és essencial per evitar les greus conseqüències ambientals que provoca la contaminació de l’aigua amb oli. Per aquest motiu, com a part de la campanya, es repartiran, fins a esgotar existències, uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles de plàstic per tal de facilitar a la ciutadania poder guardar l’oli usat de manera còmoda abans de portar-lo a algun dels punts de recollida.

La campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’, també és solidària

Per tal de fer visible que l’oli recollit selectivament es recicla i s’aprofita per a altres usos, les persones que portin l’oli domèstic usat als restaurants col·laboradors rebran com a obsequi, i fins a esgotar existències, una pastilla de sabó feta amb oli reciclat. Les pastilles s’elaboren de manera artesanal a Badalona, a la Fundació DM Sant Josep de Pomar, que dona feina a persones vulnerables i en risc d’exclusió social.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les actuacions, què formen part del pla d’inversions PSG (Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans) i compten amb finançament FEDER, serviran per millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l’espai fluvial i en potenciaran l’ús social i l’accés mitjançant la mobilitat sostenible.

Article

Un grup de quinze persones voluntàries del municipi participaran d’una iniciativa que estudia la qualitat de l’aigua del Llobregat i recollirà dades.

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona situat al passeig Marítim d’aquesta població del Garraf, ha ampliat part de les seves instal·lacions amb la renovació de l’Aula de la natura, un espai per desenvolupar-hi tallers i cursos per a escolars i públic en general sobre l’ecosistema marí de les Costes del Garraf.

Butlletí